RAPSODIJA KOPRIVNIČANA

Slaven Belupo potopio makedonski Milano

16.07.2009 u 20:23

Bionic
Reading

Slaven Belupo je u Makedoniji u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige sa 4:0 svladao Milano iz Kumanova te tako stigao nadomak nove kvalifikacijske runde. Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana, 23. srpnja

Nakon mučenja u prvom pretkolu protiv Birkirkare (1:0, 0:0) Slaven Belupo je u drugoj kvalifikacijskoj rundi doživio preobrazbu. Koprivnički prvoligaš na gostovanju u Kumanovu kod Milana deklasirao je domaćina (4:0) i već na makedonskom tlu riješio pitanje prolaska.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su priprijetili igrači Slavena preko Vručine i Vojnovića, uzvratio je Trajkovski, a zatim se hrvatskom predstavniku otvorilo. Mrežu Milana prvo je zatresao bivši mađarski reprezentativac Csizmadia u 23. minuti, a bio je to njegov drugi gol u ovom natjecanju. Od 39. do 44. minute, ovosezonsko pojačanje Koprivničana Aljoša Vojnović srušio je sve nade domaćina. Bivši napadač Osijeka i sesvetske Croatije u pet minuta tri je puta svladao Markovskog i tako osigurao momčadi miran uzvrat.

I u drugom poluvremenu 'farmaceuti' su bili puno bolja momčad i samo nepreciznost Bilena, Jurića, Posaveca, a prije svega Vručine spasila je Milano od prave rezultatske katastrofe. Imali su i Makedonci nešto prilika za postići barem počasni pogodak, ali to nije bio njihov dan pa će u Hrvatsku putovati na izlet.

Uzvrat u Koprivnici na rasporedu je za tjedan dana (četvrtak).

Milano – Slaven Belupo 0:4 (0:4)

Strijelci: 0:1 – Csizmadia (23), 0:2, Vojnović (39), 0:3 – Vojnović (41), 0:4 – Vojnović (44)

MILANO: Markovski, Aliji (od 46. Aliji), Brando, B. Shabani, Bogatinov, Cecelia, Aziri, D. Trajkovski, Alimi, Limani, Lazarev (od 66. Beljulji). Trener: Erkan Jusuf

SLAVEN BELUPO: Rodić, Purić, Csizmadia, Rogulj (od 46. Lapić), Maras, Posavec (od 56. Šafarić), Poldrugač, Bilen, Jurić, Vručina, Vojnović (od 77. Poredski). Trener: Milivoj Bračun.