URUGVAJSKI KAMEN SPOTICANJA

Zbog Porte nastao razdor među čelnicima Hajduka

15.07.2009 u 15:32

Bionic
Reading

U srijedu se ponovno zatresla 'bijela kuća', a uzrok svemu je preveliki broj igrača koji prijeti neredom u svlačionici

Na početku priprema Miše se žalio na brojne nedostatke, a u to se uvjerio i Jako Andabak kada ga je posjetio pod Pohorjem.

'Nije dobro, fali nam igrača', vrtio je glavom Andabak i zajedno s ostatkom Uprave prionuo na posao. No kako glava boli od manjka, često zaboli i od viška igrača. A upravo to se dogodilo Hajduku pa su u prijelaznom roku doveli čak sedam igrača, a čini se da bi mogli dovesti i osmoga, Urugvajca Portu.

Upravo je Urugvajac kamen spoticanja između Uprave i najkrupnijeg dioničara pa će se sve skupa morati riješiti na sastanku Nadzornog odbora koji bi po najavama trebao biti održan u petak.

Do petka će biti stornirani potpisi ugovora s potencijalnim prinovama koje su prošle lječničke preglede i nema nikakvih zapreka da se pridruže bijelima. Pitanje je samo hoće li kompromisa radi iz momčadi otpasti Eliakwu ili Porta, a možda i obojica, ako iskrsne neko novo potencijalno pojačanje.

Četvorica prvotimaca koji se nalaze pod posebnom pažnjom Hajdukove liječničke službe se dobro oporavljaju od ozljeda -  Hrvoje Vejić i Mirko Oremuš će do kraja tjedna raditi po posebnom programu, uskoro će u rad momčadi biti uključen i Ivan Strinić, a leđa Kreše Ljubičića su u puno boljem stanju nego što su pokazivale crne prognoze.

Uoči večernjeg treninga u srijedu, u kino dvorani na Poljudu bit će predstavljen program Visoke škole za sportski menadžment Aspira iz Splita, koja je za 17. srpnja najavila razredbeni ispit. Među kandidatima koji su se već sada prijavili su Igor Štimac i Hrvoje Vejić.

Za trening u srijedu navečer najavljen je i Edin Viščo, mladi BiH reprezentativac koji bi trebao doputovati na probu te, ukoliko zadovolji ukus Hajdukove struke, potpisati ugovor.