PJUNIK SAČUVAO MREŽU

Erevan: Zlatni Dinamo u blijedom izdanju

14.07.2009 u 18:33

Bionic
Reading

Dinamo je svoj četvrti uzastopni pokušaj ulaska u Ligu prvaka započeo u Armeniji, kod njihova prvaka Pjunika. Nakon prvog dvoboja, prvog uopće koji je Dinamo odradio u dresovima zlatne boje, rezultat je 0:0 i slijedi neizvjestan uzvrat za sedam dana

Dinamo je u uvodnim minutama pokazao razliku u kvaliteti i sasvim stisnuo domaćina, no Jurčićeva momčad ni na Kavkazu nije uspjela zaliječiti problem zvan neefikasnost.

U uvodnih desetak minuta Sivonjić i društvo nisu uspjeli svladati Hovhanisjana, da bi uslijedila najbolja prilika domaćina. Poklonio im ju je Lovren, no nakon što je nadmudrio alternativu za Roberta Kovača, Pizzelli je panično, prilično mlako, pucao s 15 metara. Da je krenuo sam, mogao je pitati Butinu u koji kut želi da mu puca, ovako je rutinirani vratar sigurno ukrotio loptu.

Dinamova dominacija nastavila se još petnaestak minuta, no promjene rezultata nije bilo. Hrvatski predstavnik nema problema s donošenjem lopte pred protivnički gol, no tu uspjesi prestaju. Situacija se nije promijenila ni u nastavku. Ponovno je Dinamo stisnuo Pjunik, no ispuhao se nakon deset minuta i mladi Armenac je ponovno ostao nesavladan.

Europske debije upisali su Kramarić i Barbarić, mladići koji bi uskoro trebali postati nositelji Dinamove igre, no nisu uspjeli napraviti vidljivu razliku na terenu. Dinamo je na početku sezone, dok je armensko prvenstvo u punom jeku i Pjunik je trenutno u idealnoj formi. To je značajan podatak i bit će važan i za tjedan dana prilikom uzvrata.

Kada se zbroje dojmovi, Dinamo je bio bliže pobjedi, no u drugom poluvremenu opasno je prijetio i Pjunik. Da Butina nije bio na visini zadatka, mogli su Armenci u Zagreb doputovati i s pozitivnim rezultatom. Ovako, sve ostaje otvoreno.

Uzvrat se igra na Maksimiru sljedećeg utorka u 20.30 sati, a Dinamo će biti lišen pomoći s tribina, koje će zbog kazne nakon dvoboja s Udineseom morati ostati prazne.