PROMETNO NA POLJUDU

Urugvajac Porta pred vratima Hajduka

14.07.2009 u 14:02

Bionic
Reading

U Split je doputovao još jedan potencijalni napadač Hajduka. Riječ je o Urugvajcu Richardu Porti koji bi trebao potpisati ugovor ako Nikola Kalinić napusti Poljud

Čelnici Hajduka odlučili su ništa ne prepustiti slučaju pa su u Split doveli još jednog napadača, koji bi trebao naslijediti Nikolu Kalinića u 'bilom' dresu. Urugvajac Richard Porta igrao je za talijansku Sienu i portugalski Belenenses. Premda su spomenuti transfer već nekoliko puta najavljivali talijanski nogometni portali, iz Hajduka su uvjeravali da od toga nema ništa te da kao potencijalna prinova figurira tek Kinez Zheting.

No Porta je doputovao u Split gdje će obaviti liječničke preglede i pregovarati s čelnicima Hajduka. Njegova je cijena, prema pisanju transfermarkta, 800 tisuća eura, no Urugvajac će se morati zadovoljiti i s pola od spomenutog iznosa, jer Splićani ne plaćaju previše.

Nikolu Kalinića, cijenili su upravo toliko, a Florin Cernat navodno je jedini probio magičnu granicu te će za prvu sezonu na Poljudu inkasirati 450 tisuća eura.