SAMBA U DINAMU

Roger Guerreiro iz Legije uskoro u Maksimiru?

14.07.2009 u 10:27

Bionic
Reading

Brazilski nogometaš koji nastupa za poljsku reprezentaciju Roger Guerreiro mogao bi postati novim članom Dinama, tvrde poljski mediji. Hrvatski prvak navodno mu nudi 400 tisuća eura po sezoni, a i sam Guerreiro koji trenutno brani boje varšavske Legije želi u veći klub

Kako piše poljski portal Polishsoca.com, rođeni Brazilac koji je uzeo poljsko državljanstvo Guerreiro blizu je zagrebačkog Dinama. Poljski reprezentativac u sljedeća dva tjedna bi trebao napustiti redove varšavske Legije čiji je sada član, a u borbi za njegove usluge su Dinamo i jedan neimenovan arapski klub.

Isti izvor tvrdi da su u Dinamu veznjaku Guerreiru (27) spremni ponuditi ugovor po kojem bi zarađivao 400 tisuća eura godišnje, no ne navodi se na koliko godina. S druge pak strane, neimenovani arapski klub mu je spreman platiti daleko više (milijun i 500 tisuća dolara), no Guerreiro želi karijeru nastaviti u nekom jakom europskom klubu.

'Želim igrati nogomet na višoj razini. Ambicija mi je postati boljim igračem i za to mi treba kvalitetnija liga. Ovo ljeto će mi biti možda posljednja prilika za takvo nešto', tvrdi Guerreiro.

Je li HNL ta bolja liga za Guerreira, ostaje pitanje, no nije nemoguće da u Maksimir dođe još jedan inozemni nogometaš.

Što se tiče informacija o Guerreiru, recimo da je velik dio svoje karijere proveo u brazilskim klubovima, imao je kratku sezonu i u Celti iz Viga, a od 2006. godine nosi dres Legije iz Varšave, gdje je u 85 utakmica postigao 17 pogodaka.

Iako je po rođenju Brazilac, uzeo je poljsko državljanstvo te je za Poljsku nastupio na Euru 2008. godine.