'BILE' NOVOSTI

Hajduk traži sponzora za Poljud i pobjeđuje u Steyru

12.07.2009 u 10:15

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u sklopu priprema za nadolazeću sezonu nalaze se u Austriji, gdje su u subotu u Steyru odigrali prijateljsku utakmicu protiv lokalnog Vorweatsa i pobijedili ih 3:1. Golove za 'bile' su postigli Ibričić i Tomasov, i to dva, dok je za domaćine strijelac bio 42-godišnji Tomislav Kocijan

Mali i slabašni klub Vorweats, u čijim redovima igraju dva hrvatska veterana Ivica Vastić i Tomislav Kocijan, dobro je namučio 'bile' profesionalce u prijateljskom ogledu. Hajduk je na kraju ipak slavio, i to zahvaljujući pogocima Tomasova u 56. minuti te u 63. minuti. Do tada je austrijski klub držao 1:1 protiv Hajduka. Ipak, 'bili' su na kraju slavili, a trener momčadi s Poljuda će vjerojatno vidjeti što još treba popraviti u momčadi.

Inače, za Hajduk je u ovoj utakmici debitirao i Eliakwu koji je igrao od prve minute, a koji se svidio Hajdukovom vodstvu koje je s tribina gledalo utakmicu. Primjetili su da se radi o vrlo brzom, eksplozivnom i snažnom igraču, no nije imao previše prilike pokazati je li ili nije efikasan. Hajdukovci se vraćaju u ponedjeljak, a na Poljudu bi ih mogao dočekati još jedan strani igrač - spominje se izvjesni napadač momčadi Eleven Wise Ganac Allhasan Isah, U-19 reprezentativac koji je po vokaciji napadač.

U Jutarnjem listu objavljena je informacija da Hajduk razmišlja o tome da ponudi stadion na Poljudu nekoj velikoj multinacionalnoj kompaniji koja bi mu, kako je to uobičajno u zapadnim zemljama, dala svoje ime te za to obilato napunila Hajdukovu blagajnu. Ta je ideja Hajdukova djelatnika u marketingu Pavla Ciccarelija još uvijek u fazi razmatranja i mora je odobriti nadzorni odbor kluba, a pitanje je hoće li se na tržištu u ovim recesijskim vremenima naći netko s dovoljno novca da Hajdukovu ideju provede u djelo.

Što se tiče same utakmice, 'bili' su poveli u 14. minuti preko Ibričića, da bi Kocijan u 24. minuti izjednačio. Tek u drugom poluvremenu Hajduk je riješio utakmicu preko već spomenutog Tomasova.