NA MALTI 0:0

Slaven neuvjerljivom igrom do 2. pretkola

09.07.2009 u 18:43

Bionic
Reading

Slaven Belupo je u drugom pretkolu Europske lige. Koprivničani su na Malti kod Birkirkare odigrali 0:0 te su zahvaljujući pobjedi od 1:0 prije tjedan dana prošli u drugu kvalifikacijsku rundu novog europskog natjecanja

Nakon skromne predstave u prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige u kojoj je Slaven Belupo slavio sa 1:0, hrvatski predstavnik nije se predstavio u dobrom izdanju ni u uzvratu na Malti. Srećom, s druge strane se nalazila Birkirkara, klub koji nema kvalitete s kojom bi se kaznila dva loša izdanja 'farmaceuta'. Na Malti je bilo 0:0, te su Koprivničani izborili drugo pretkolo.

Utakmica protiv Birkirkare počela je pritiskom Slavena koji je pokušavao iz daljine preko Marasa, Vručine i Vojnovića, no to nije bilo dovoljno ni za ozbiljniju reakciju domaćeg vratara Borga. S druge strane, Maltežani su bili bezopasni do pred sam kraj prvog poluvremena kada su i zatresli mrežu, ali pogodak je bio poništen radi zaleđa. Treba spomenuti da se u 23. minuti dogodila jedna neobična situacija: sudac je prekinuo utakmicu kako bi se svi igrači osvježili jer je temperatura bila 35 stupnjeva.

Mučenje se nastavilo i u drugom poluvremenu. Igralo se je oprezno, a Slaven je želio utakmicu riješiti udarcem iz daljine ili iz prekida. No, blizu gola koji bi otklonio sve dvojbe oko prolaska bili su samo jednom u 46. minuti kada je obrambeni igrač Birkirkare udarac Posavca zaustavio na gol crti. Ovako su morali strahovati od zalutalog metka sve do posljednjeg sučevog zvižduka.

Ostalo je 0:0, a nova prepreka u Europi za družinu Milivoja Bračuna je makedonski Milano iz Kumanova. Prvi susret je na rasporedu 16. srpnja u Makedoniji, a uzvrat je 23. srpnja.