LEGIJA STRANACA

Tko je bolji? Dvoboj domaćeg i stranog Dinama

08.07.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Dovođenjem odbjeglog klupskog djeteta Denisa Glavine Dinamo je dodatno pojačao lijevi bok te sada momčad Krune Jurčića dobiva prijeko potrebnu širinu. Dapače, na svakoj poziciji (s iznimkom vratara) za mjesto se bore domaći i strani igrač

Da je kojim slučajem u klubu ostao Georg Koch, ovaj bi dvoboj bio potpun; ovako će mjesto vratara morati ostati upražnjeno. Za domaće bi nedvojbeno branio Tomislav Butina, no stranaca na toj poziciji nema.

Obje momčadi raspoređene su u 'uredni' sustav 4-4-2, s neizbježnim sitnim preinakama u ulogama igrača. Tako će Calello mjesto zadnjeg veznog zamijeniti stoperom, dok će Sivonjić poslužiti kao lijevo krilo. Za tu poziciju u momčadi inače konkurira i mladi Pivarić koji još nije debitirao u službenom nastupu, a na poziciji stopera ili zadnjeg veznog tijekom sezone koristit će se i Barbarića.

Stranci nemaju klupu, ukupno ih je u Dinamu deset, no u nekom prijateljskom dvoboju protiv domaćih (s Kelavom ili Lončarićem na golu) ne bi bili lak zalogaj. Tko je bolji, procijenite sami.

DOMAĆI: (Butina) – Lovren, Bišćan, Kovač, Glavina – Tomečak, Badelj, Vrdoljak, Sivonjić – Kramarić, Mandžukić

STRANCI: Etto, Calello, Carlos, Ibanez – Vila, Chago, Sammir, Morales – Slepička, Papadopoulos