VLADAVINA HULIGANA

Dinamo: To nisu navijači, a mi smo nemoćni

06.07.2009 u 09:02

Bionic
Reading

Dinamo se još jednom s priprema iz Austrije vraća neobavljenog posla. Navijači su opet divljali i hrvatski prvak se vraća u Zagreb ranije od planiranog, a druga prijateljska utakmica s Kärntenom je otkazana

Hrvatska država ni dan danas nije pronašla način kako stati na kraj huliganima. Da se pojedini BBB-ovi nimalo ne boje hrvatskih zakona i organa reda, vidjelo se još jednom u Austriji koja je postala omiljena baza divljanja 'modrih' huligana. Uletavali su u teren, međusobno se potukli, naposljetku prekinuli utakmicu, a Dinamo je bio prisiljen otkazati ostatak priprema u Bad Bleibergu.

I iz Dinama su se oglasili priopćenjem.

'Na utakmici u Bad Bleibergu dogodilo se ono čega se NK Dinamo i pribojavao. Klub još jednom plaća cijenu zbog onih koji očito dolaze samo raditi nerede. Klub se ograđuje od tih huligana jer oni blate Zagreb, cijelu Hrvatsku i naš klub. Oni nikako nisu navijači Dinama, no, nažalost, mi ćemo se kao klub, po tko zna koji put, ispričati i organizatorima utakmice i cjelokupnoj austrijskoj javnosti. Nemamo načina da tome stanemo na kraj, pa ovim putem molimo odgovorne institucije da nam pomognu u rješavanju ovog problema.

Iz sigurnosnih razloga pripremna utakmica koja se trebala održati u srijedu otkazana je od strane organizatora, pa će modri prema Zagrebu krenuti u srijedu u prijepodnevnim satima', stoji u priopćenju.