SAMO FORMALNOST?

Tadić sutra na pregledima u Grenobleu

05.07.2009 u 14:54

Bionic
Reading

Josip Tadić se u proteklim sezonama nije nametnuo kao napadačko rješenje nijednom treneru Dinama i njegova prodaja Grenobleu posve je logičan korak 'modrih'

'Upravo smo u avionu za Frankfurt i danas popodne ćemo već biti u hotelu u Grenobleu. Zadovoljni smo kako se stvar raspliće, a više o svemu moći ćemo vam reći nakon sutrašnjih medicinskih pregleda', kazao nam je u dahu Miroslav Bičanić, čovjek zadužen za karijeru Josipa Tadića, koji se obećao francuskom Grenobleu.

'Sutra popodne ćemo sve znati, a onda možete razgovarati i s Josipom. Dotada vas molim da pričekate', završio je Bičanić, tražeći svojevrsni 'time out'.

Odlazak Josipa Tadića iz Dinama posve je logičan korak vodstva 'modrih'. Dolaskom Slepičke prošle sezone te Papadopulosa i Vile ovog ljeta, ostankom Mandžukića, napretkom Sivonjića i s obzirom na želju da se mladom Kramariću želi pružiti šansa da stasa u najjačim mogućim okolnostima, a ne da se i dalje kali u Lokomotivi, Tadić je ispao iz svih kombinacija.

Premda je još u Osijeku figurirao kao velik talent, prerana prodaja u Njemačku očito ga je sputala u razvoju, pa nikad nije iskazao ni djelić onoga što se od njega očekivalo. S obzirom da je Grenoble francuski prvoligaš bez prevelikih ambicija, Tadiću će biti puno lakše iskazati znanje i talent.

Premda ne zna francuski jezik, Tadić neće imati previše problema s adaptacijom. Trener Grenoblea je Mehmed Baždarević, od igrača s ovih prostora tamo su Boštjan Cesar, nekadašnji dinamovac, a prošle sezone igrali su srpski internacionalci Zoran Rendulić, Milivoje Vitakić i Miloš Dimitrijević te Mustafa Kučuković, podrijetlom iz BiH, koji se okušao u HSV-u, Fürthu i Münchenu 1860.