PRVIJENAC PARAIBE

Hajduk remizirao s Bakuom

01.07.2009 u 18:25

Bionic
Reading

Ni u drugoj pripremnoj utakmici Hajduk nije upisao pobjedu. 'Bili' su imali vodstvo protiv Bakua, prvaka Azerbajdžana, ali u drugom dijelu morali su se spašavati od poraza

Nakon poraza od Nafte iz Lendave ni utakmica, zatvorena za javnost, protiv Bakua iz Azerbajdžana, nije donijela radost treneru Anti Miši. Naime, iako je rekao da mu je važnije da njegova momčad pobjeđuje u prvenstvenim, a ne prijateljskim utakmicama, sigurno bi mu puno draže bilo da se iz Kidričeva na Pohorje vratio s pobjedom.

Miše je protiv momčadi koja je prije nekoliko dana svladala Rijeku izveo sastav Subašić (od 46. Tomić), Buljat, Maloča, Vejić, Strinić (od 46. Šerić), Skoko, Brkljača (od 70. Ljubičić), Gabrić, Ibričić (od 73. Sačer), Tomasov (od 70. Tičinović) i Paraiba (od 46. Vukušić), a koja se već od prve minute dvoboja nametnula suparniku. U 10. minuti Tomasov je ubacio, a Brazilac Paraiba zabio za vodstvo. U još dvije situacije Baku je spašavao vratar Sissoko te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću splitske momčadi.

U drugom dijelu skromnije izdanje Hajduka, a to je internacionalna momčad znala iskoristiti. U 53. minuti, preko Brazilca Andrazinha, koji je iskoristio grešku vratara Tomića, poentirao je za izjednačenje. Do kraja utakmice, isti je Brazilac mogao i donijeti pobjedu svojoj momčadi, no njegov je udarac završio na Hajdukovoj vratnici.

Miše je nakon utakmice izrazio zadovoljstvo dobrom igrom Brazilca Paraibe, ali i Marija Brkljače koji je potvrdio da će biti jedan od kandidata za momčad. Prava je šteta što mladi Vukušić nije realizirao dvije izgledne prilike, ali treba priznati i da je internacionalno društvo iz Bakua imalo dvije grede.

Hajduk će do kraja priprema odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, dan prije povratka u Split odmjerit će snage s Domžalama.

Na Poljudu je također živo, još uvijek se razmatra tko bi mogao pojačati redove Mišine momčadi, pa se tako spominju Kinez Mao Jian Kuing i Peruanac Luis Trujillo kao moguće zamjene za Kalinića te Amerikanac Douglas koji se također nudi 'bijelima'.

Sve je izgledniji povratak mladog vratara Mira Varvodića koji je prošlu sezonu poveo na posudbi u Kölnu. Nijemci su imali mogućnost otkupiti Varvodićev ugovor, no zatražili su još jednu godinu posudbe na što Hajduk nije pristao, odnosno je, no uz 50 tisuća eura odštete. Čelnici Kölna na to nisu pristali i Varvodić se vraća na Poljud gdje će ili zauzeti jedno mjesto u momčadi, ili potražiti novu sredinu, najvjerojatnije kao posuđeni igrač.