VELIKE AMBICIJE

Papadopoulos: Cilj s Dinamom je Liga prvaka

30.06.2009 u 13:43

Bionic
Reading

Grčki internacionalac Dimitrios Papadopoulos u utorak je službeno predstavljen novinarima. Iako ne baš previše rječit, Pap je objasnio da je u Dinamo došao jer je hrvatski prvak bio najkonkretniji, a on je želio što prije riješiti svoj status za sljedeću sezonu

Nakon što je prije nekoliko dana i službeno dogovorio suradnju s 'modrima', Dimitrios Papadopoulos je u društvu sportskog direktora Zorana Mamića te trenera Krunoslava Jurčića ušetao u trofejnu sobu na maksimirskom stadionu na upoznavanje sa sedmom silom.

O najnovijem članu Dinama očekivano pohvalno su se izrazili njegovi poslodavci.

'Tražili smo takav profil igrača i u Dimitriosu smo ga dobili. Znamo sve njegove ljudske i igračke kvalitete i zadovoljni smo njegovim dolaskom', rekao je u uvodu Zoran Mamić, na kojeg se je nadovezao trener Jurčić, a on također nije štedio komplimente na račun Grka.

'Zadovoljan sam što naše ciljeve u prijelaznom roku i ispunjavamo. Dobili smo igrača kakvog smo htjeli. Razgovarao sam s njim te mu kazao da svojim zalaganjem na treninzima treba biti uzor našim mladim igračima koji od njega mogu puno naučiti', dodao je Jurčić koji se 'sudario' s pitanjem da objasni što točno Papadopoulos donosi u Dinamo.

'Kad smo radili križaljku za prijelazni rok, željeli smo špicu i lijevog bočnog. U Dimitriosu smo dobili agresivnost, visoki nivo profesionalnosti i visoki postotak realiziranih šansi', pojasnio je.

Na kraju se novinarima obratio i glavni protagonist priče, koji će u Dinamu nositi broj 99.

'Drago mi je što sam došao u veliki klub koji ima ambicije ući u Ligu prvaka. Zato sam izuzetno sretan što sam tu', kratko je kazao grčki napadač koji je dodao da je Dinamo gledao samo na DVD-u, i to protiv Udinesea u Udinama, te da otprije zna Kovača, Bišćana, Butinu i Mandžukića.

Što se tiče motiva njegova dolaska u Dinamo bio je iskren.

'Prva konkretna ponuda došla je od Dinama, a ja nisam htio otezati pa sam je prihvatio', završio je Grk kojem su ciljevi jednaki kao i čelništvu kluba, a to već svi znaju – dvostruka kruna i pravi rezultat u Europi.