MILOSTIVA UEFA

Dinamo može igrati europske utakmice u Maksimiru

29.06.2009 u 21:37

Bionic
Reading

U Uefi očito vole Dinamo. Naime, njihova inspekcija je poslala suglasnost da se na maksimirskom stadionu igraju europske utakmice

Nakon što je iz drugog pokušaja, nakon odluke žalbenog tijela, maksimirski stadion dobio od strane HNS-a licencu za Uefina natjecanja, i inspekcija krovne kuće europskog nogometa posjetila je dom hrvatskog prvaka.

Bez obzira na mnogo nedostataka, Uefa je pozitivno ocijenila Maksimir i dala suglasnost Dinamu da igra europske utakmice. Vodstvo 'modrih' mora zamijeniti samo žarulje na reflektorima i oštećene sjedalice. Sve ostalo je navodno u redu. I nije to prvi put da u Dinamu strepe od odluke Uefe koja je još jednom pokazala milost prema stadionu koji nema niti jedno natkriveno mjesto (osim loža).

Direktor Dinama Damir Vrbanović je upozorio da 9. srpnja dolazi još jedna inspekcija Uefe koja će zahtijevati da se saniraju još neki nedostaci, ali i da je definitivno da će se u Maksimiru i dalje gledati europske utakmice.

No čisto sumnjamo da će Uefa dozvoliti, ako Dinamo izbori jednu od skupina Lige prvaka, da u Maksimiru igra utakmice. Za elitno nogometno natjecanje vrijede neka druga pravila koja svi moraju u potpunosti ispunjavati, a pretkola su nešto sasvim drugo.