VREMENA SVE MANJE

Hajduku se nudi svašta, ali ne i pojačanja

29.06.2009 u 16:28

Bionic
Reading

Ništa novo na Poljudu. Vrijeme neumitno ističe, svaki dan čekanja Hajduk je sve dalje od pojačanja pa se pred sezonu stavlja sve veći upitnik

I Ante Miše je pri kraju strpljenja jer pojačanja niotkud, a sa tankim kadrom teško je stvarati igru i očekivati rezultat na početku sezone. Alarm još uvijek nije zazvonio, čak je i Miše neočekivano miran, no nema sumnje da će, ako se uskoro nešto bitno ne promjeni, i on izgubiti strpljenje. S Poljuda ni u ponedjeljak nema nikakvih konkretnih novosti, tek vijesti da se ponovno pregovara s Brazilcem Alenom Kardecom, ali i da je Cernat bliži odlasku u Grčku nego povratku u Split.

Bijelima su ponuđena i dva Afrikanca sa švedskom putovnicom, desni bočni i stoper švedskog AIK-a, 22-godišnji Saihou Jagne te tri godine stariji Walid Atta. Šveđani su tek ponuđeni Hajduku i daleko je to bilo od kakve konkretne akcije i dogovora.

Takvih ponuda svakoga dana na Poljud sleti desetak, a tek rijetke dobiju konkretan epilog u razgovorima, a još rjeđe u angažmanu, poput Rafaela Paraiba i Thiaguinha koji su već priključili Mišinoj momčadi.

Do povratka 'bilih' u Split ostalo je još svega četiri dana, nakon čega će se ponovno zaputiti na put, ovoga puta u Austriju gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice. Tek sada je jasno da Uprava debelo kasni sa slaganjem momčadi, a ukoliko do polaska u Austriju ne stigne barem jedno ili dva značajnija pojačanja, izvjesno je da je Hajduk bitno hendikepiran pred početak sezone u odnosu na najvećeg konkurenta Dinamo.

Ma koliko se predsjednik Nadzornog odbora Ivan Kuret tješio i tvrdio da Hajduk nikada nije imao jaču momčad na pripremama.