BIJELI IGRALI, NAFTA ZABILA

Tanak kadar Hajduku donio prvi poraz

27.06.2009 u 20:51

Bionic
Reading

Hajduk je u drugoj pripremnoj utakmici u Sloveniji poražen od Nafte u Lendavi sa 1:0, a jedini strijelac bio je Jože Benko u 84. minuti

Hajduk je istrčao u kombiniranom sastavu, Miše je na teren poslao sljedeće igrače Subašić – Jurica Buljat, Pandža, Aračić, Šerić – Gabrić, Brkljača, Skoko – Vukušić, Ibričić, Tomasov, a u drugom poluvremenu redom su prilike dobijali Strinić, Maloča, Vejić Obšivać, Trebaoti te dva Brazilca Thiaguinho i Paraiba.

Hajduk je bio bolji tijekom cijelog susreta, no bijeli su se pošteno ispromašivali, a jedini gol primili su nakon greške Marina Tomasova, koji je povratnom loptom uposlio Benka. Ovaj je bio priseban i lako matirao Subašića na veliko veselje oko dvije tisuće okupljenih gledatelja.

Ni Hajduk nije bio bez podrške. Velikom broju lokalnih navijača 'majstora s mora', pridružila se skupina od dvjestotinjak torcidaša pristiglih iz cijele Hrvatske.

Po desetak minuta dobile su dvije prinove iz Brazila, no u tako kratkom vremenu nisu uspjeli pokazati ništa posebno.

Na Poljudu još uvijek nema velikih vijesti iz prijelaznog roka. Još se čeka najavljeni dolazak Florina Cernata te nastavak pregovora s Rodićem i Djiteom, koji su najizglednija pojačanja.

U subotu je gradonačelnik Splita Željko Kerum demantirao informacije da će Hajduk izgraditi nogometni kamp u Dugopolju. Novinarima je takvu mogućnost otkrio veliki dioničar Jako Andabak, no Kerum ju je brzo otklonio.

'Jako se malo zaletio, nema govora da se Hajduk seli u Dugopolje. Želimo u Splitu sačuvati svako radno mjesto i sve što budemo gradili i investirali gradit će se na Poljudu', rekao je Kerum i dodao kako je još uvijek nezadovoljan situacijom u Hajduku koju što prije treba mijenjati.

Nezadovoljan je i Ante Miše koji i dalje nema odgovarajući kadar, a sve je bliže prva utakmica. Kalinić će izbivati s utakmica sve do početka prvenstva, Oremuš neće ni putovati u Sloveniju jer njegova ozljeda zahtijeva još 15 dana mirovanja, a još se uvijek čeka dolazak Srđana Andrića. No ni on s obzirom na crveni karton iz utakmice s Deportivom, neće nastupiti na prvom europskom ogledu, tako da je Miše na sto muka kako započeti sezonu s ionako tankim kadrom.

Kad se uzme u obzir to da uz europski ogled imaju i tri, četiri teška gostovanja na startu prvenstva (Osijek, Koprivnica, Rijeka…) veliko je pitanje što bijeli mogu očekivati od sljedeće sezone. Sudeći po aktualnom stanju, ne puno. Premda je predsjednik nadzornog odbora Hajduka Ivan Kuret, ničim izazvan, jučer rekao kako Hajduk nikada nije imao bolju momčad na pripremama.