'BILI' OPET NEKOMPLETNI

Hajduk bez Kalinića i Andrića na pripreme

20.06.2009 u 14:10

Bionic
Reading

Nakon remija s mladom reprezentacijom Libije (1:1), Hajduk se zaputio na dvotjedne pripreme na mariborsko Pohorje, po starom običaju, nekompletan

Ante Miše je u subotu popodne prema Sloveniji poveo 21 igrača, među kojima nema ozlijeđenog Nikole Kalinića koji će se priključiti naknadno, Srđana Andrića, koji mora u Köln na pregled ozlijeđenog koljena te Mirko Oremuš koji se ozlijedio na utakmici s Libijcima. Na popisu su vratari Subašić, Tomić i junior Stipica, potom igrači Rubil, Strinić, Šerić, Vejić, Pandža, J. Buljat, Maloča, Aračić, Skoko, Brkljača, Tomasov, Gabrić, Tičinović, Ljubičić, Trebotić, Obšivać, Ibričić i Vukušić.

Momčadi bi se mogli uskoro priključiti Mladen Bartolović te Darko Miladin i Ivan Rodić, koji su blizu dogovora i potpisa ugovora s Hajdukom. Hajduku se ponavlja u zadnjih nekoliko godina da zbog previše kombiniranja i kalkuliranja na pripreme odlazi nekompletan. Smoje čeka hoće li Pandža u inozemstvo, Miladin hoće li angažirati mladoga Makedonca, a Bartolović i Rodić što će biti s Kalinićem i Brazilcima.

'Bila je kratka pauza i igrači su spremni već sada za napore. Odlučili smo se za Austriju i Sloveniju da bi izbjegli vrućine i imali kvalitetnije suparnike koji su nam po mjeri. Žalim što još nismo dobili pojačanja, ali znam da se uprava trudi i radi na tome,' rekao je trener Miše.

Hajduk će prva dva tjedna boraviti i trenirati na Pohorju, na sportskim terenima uz hotel Arena, a dogovorene su i pripremne utakmice - 25. lipnja protiv Allerheilgena u Koruškoj (Austrija), 27. lipnja protiv Nafte u Lendavi, 1. srpnja protiv azerbajdžanskog Bakua u Kidričevu. Pripreme se okončavaju po tradiciji ogledom s Domžaleom 3. srpnja. Hajduk će u Splitu boraviti svega nekoliko dana, a potom opet putuje na pripreme, ovoga puta u Austriju gdje će se 8. i 11. srpnja sastati s Reidom i Steyrom. Po povratku na Poljud, generalku će odraditi 18. srpnja protiv momčadi iz koje je ponikao Cristiano Ronaldo i za koju sada igra nekadašnji hajdukovac Duje Čop Nacional Funchal.