PRIOPĆENJE

Medić: Ćiro je od heroja postao lopov i sotona

20.06.2009 u 09:08

Bionic
Reading

Predsjednik NK Zagreba Dražen Medić javio se priopćenjem u kojem odgovara bivšem treneru 'pjesnika' i sadašnjem izborniku BiH reprezentacije Miroslavu Blaževiću, a u tekstu prvi čovjek Kranjčevićeve Ćiru naziva lažovom, sotonom, lopovom, manipulatorom

U priopćenju stoji:

'Javljam se u svezi polemika koje su se rasplamsale proteklih dana na stranicama listova kojima se obraćam, a koji su pod niže navedenim naslovima dodirivali moju malenkost, pa Vas u skladu sa Zakonom o informiranju te dobrim običajima molim da objavite moj odgovor, točnije – obraćanje gospodinu Blaževiću, u cijelosti.


Radi se o sljedećim novinskim listovima i člancima:
- Jutarnji list: 'Sa svojom ću Bosnom ponoviti '98. i biti opet treći na svijetu', 15. lipnja 2009. godine; 40. i 41. str.
- Jutarnji list: 'Ćiro tuži predsjednika NK Zagreb: Zbog Medića ne spavam, prijeti, a u autu ima pištolj', 17. lipnja 2009. godine; 3. str.
- Sportske novosti: 'Od danas počinje moja agitacija za novi stadion', 18. lipnjaj 2009. godine; 32. str.
- Večernji list: 'Ćiro: Medić mi prijeti, minirati ću ga', 16. lipnja 2009. godine; 46. str.
- Večernji list: 'Ćiro vodi žestoku kampanju protiv predsjednika Zagreba: Medića sam prijavio policiji zbog prijetnji', 17. lipnja 2009. godine; 40. str.

Gospodine Miroslave Blaževiću,

Kada se sjetim 1982. godine, jave mi se sjeta i tuga. Koje li ironije! Vraćam se u prošlost. Samo te godine sam bio Dinamovac, bježao sam iz JNA da bih navijao za Dinamo, tukao se za Dinamo, bio beskrajno ponosan i sretan što sam Hrvat. Bože, Dinamo je konačno prvak! Obožavam Ćiru Blaževića.

Dugo godina, kada bih bio tužan, samo se sjetim 1982. godine i postadoh sretan. Dugo godina, za mene najsretnija godina. Oprostih Sporting, Benficu,... Dođoše devedesete, heroj postade lažov. Ne vjerujem vlastitim ušima. Šok, nevjerica. A onda se to počinje širiti kao rak, lažov postaje lopov, sotona, škrtac, manipulator. I nestaje trener kojeg sam obožavao.

Lažov

Poznajem neke lažove, oni su za Vas mala beba.

Sjedili smo u Sheratonu lipnja 2006. godine. Dogovorili smo suradnju, pružili si ruke. I zapisali. Hvala Bogu da i danas imam taj papir. Zadržao sam ga, znao sam s kim imam posla. Naravno, to znate i Vi. Ispoštovao sam Vam i zadnju lipu tog dogovora. Ali, to Vama nije dovoljno. Ne razumijem? Hoćete 200.000 eura od transfera Mandžukića i Vrdoljaka? S kojim pravom? Pokušavate me ucjenjivati, tada Vama ulazim u svlačionice prije utakmice, na poluvremenu i na kraju utakmice samo s jednim motivom - da ne izmanipulirate momčad jer ste to tako dobro radili u mnogim klubovima na Vama svojstven način i naplaćivali. Mirno sam priveo prvenstvo kraju. Hvala Bogu, uspjedoh.

Lopov

Smiješno. Oprostite, lopovi. Tko Vas može bolje opisati od Vama najvjernijih? Jednom je za Vas tako slikovito napisao uvaženi gospodin Tomislav Židak : ''Takav je lopov da bi i iz kaleža ukrao.''

Sotona

Lucifer je za Vas lik iz crtića. Jer samo Sotona može svom mladom kolegi na početku karijere umjesto podrške izmisliti takvu laž ''da sam ga prao u svlačionici''. Svatko zna, pa ste i Vi mogli znati, da ja Luku Pavlovića neizmjerno cijenim, poštujem i volim i da to nikada ne bih napravio. Jer on, za razliku od Vas, na terenu umjesto 45, ponekad i 50 minuta, provodi 24 sata. Od pionira do prve momčadi, a novac mu je pritom na zadnjem mjestu.

Škrtac

Kažete za mene da sam škrtac, a ja se prema novcu samo ponašam odgovorno. Vaše novce nitko nije vidio. Osim onih koje ste korumpirali ili radite neku predstavu za svoj marketing. Neka mi oproste časni novinari.

Manipulator

Kažete da sam Vam prijetio, spominjete češku Zbrojovku i druge laži da biste moj teško stečeni ugled obezvrijedili. Samo sam Vas nazvao da bih s Vama razgovarao muški nakon što ste mi rekli da me treba kontrolirati pa sam Vam htio pružiti priliku držeći da ste muškarac. Izgleda da sam pogriješio, oprostite. Pištolj niti nemam, a usput, Hrvati brzo zaboravljaju. Koliko znam, Vama je prije dvije godine oduzeto oružje u Zračnoj luci Pleso. To su popratili svi mediji. Zašto ga nosite?

Trener

O tome kakav ste trener, neka struka ocijeni. Ja, kao običan gledatelj, samo konstatiram: Sporting, Benfica, Steaua, Auxerre, Jugoslavija, Mura, Varteks, Debrecen, Xamax, Vllaznia,...

Opet ste iskorišteni. Kada ovo sve prođe, utihne, kad se svjetla ugase, opet ćete biti sami, bez igdje ikoga, kako Vi kažete ''u tami svoje kože'', tako dugo dok opet sotonu u Vama ne probude.

Nažalost, zadnje nogometne utakmice ste davno odigrali jer Vam ove van terena bolje idu.

Grade moj najdraži,

Je li istina da to čudovište sjedi u tvojoj skupštini i otvara je?

Dragi prijatelji,

Ima jedna stvar koju ne razumijem. Iako sam mnoge razumio: diferencijalne jednadžbe, zašto je Hrvatska 1102. godine izgubila državu, integrale, urotu Zrinsko-Frankopanskih, po čemu se kiseline razlikuju od lužina i puno toga. Ali ne shvaćam i ne razumijem zašto me ne ostave na miru. Samo radim svoj posao iz dana u dan, sklanjajući se pred svima, a najčešće malima jer sam manji i od njih. Ali, kada me netko dirne, želi poniziti, ismijati, zaustaviti u radu s mojim suradnicima, onda sam čudan, vrlo čudan. Odgovorim im njihovim sredstvima.

I na kraju, hvala Bogu, nisam predsjednik Udruge Prve HNL. A znate li zašto? Samo zato što mi ponos nije dozvolio da potrošim niti jedan impuls za to časno mjesto. Svojih sedam glasova sam dobio na svoj obraz, rad i poštenje od svojih sportskih prijatelja iz Slavonije, Istre i Dalmacije, koji su silno željeli da ja to budem, a bilo bi i iz Zagreba, da su bili hrabriji. Ne zamjeram im, nismo svi hrabri, ne stvori nas Bog istima. A vi ste svojih devet glasova dobili na novac, mišiće i obećanja koja ćete isplaćivati dok ste živi. Za to vrijeme, ja ću mirno spavati. Jedini novac koji bih potrošio za nešto neprirodno dao bih da sam rođen poslije 1982. godine.

Dragi čitatelji,

Vama se ispričavam na ponekim grubim riječima, ali s osobom ovog nivoa evidentno se ne može drugačije.

Ne budite naivni, ne pripadam nikakvom klanu Hajduka, niti bilo koga drugog, volim cijelu domovinu iznad svega. Ovaj medijski linč protiv mene je bio usmjeren protiv NK Zagreb, oni su Hajduk riješili za mjesec dana kako ste i sami vidjeli, ali Vama obećavam da će Vaš i moj grad Zagreb dobiti gradski derbi.

Sve Vas puno volim i pozdravljam,

Dražen Medić, dipl.ing.građevine'