VILA, ALI NIJE DAVID

Dinamo doveo mladog albanskog napadača

19.06.2009 u 19:39

Bionic
Reading

Otprije je poznato da Dinamo ima nekoliko 'vjetrovitih' pozicija na terenu, među kojima se ističe pozicija centarfora. Logično je stoga što je prva akvizicija napadač. Riječ je, javlja Jutarnji list, o mladom igraču albanske reprezentacije Emiljanu Vili

Vila je inicirao preokret protiv Milana

Vila (21) je do ovog transfera bio član Teute iz Durresa, momčadi koja je prošle sezone zauzela četvrtu poziciju u albanskom prvenstvu. S 12 golova bio je četvrti strijelac lige i najefikasniji igrač svog kluba. Za reprezentaciju Albanije do 21 godine upisao je devet nastupa, dok je za najbolji sastav odigrao jednu utakmicu.

Albanski izbornik Josip Kuže nije ga koristio tijekom dvoboja s Portugalom, no nema sumnje da je dao pozitivno mišljenje o mladom napadaču čija se vrijednost procjenjuje na 700.000 eura.

Prije dva mjeseca Vila se spominjao kao potencijalno pojačanje madridskog Atletica, a pažnju španjolskog velikana privukao je dobrom igrom u prijateljskom dvoboju humanitarnog karaktera Albanije i Milana, kada je vrlo dobar dojam zaokružio efektnim golom lobajući vratara.