DINAMO NA ROGLI

Jurčić: Molim boga da Liga 16 završi regularno

19.06.2009 u 13:54

Bionic
Reading

Dinamo pripreme od petka nastavlja na Rogli, gdje će sljedećih devet dana hrvatski prvak skupljati snagu za novu sezonu. Trener Krunoslav Jurčić prije polaska je progovorio o tijeku priprema

Strateg modre družine na samom početku novinarske konferencije izrazio je zabrinutost zbog bolesti Pedra Moralesa koji će propustiti dio priprema te zbog ozljede Miroslava Slepičke kojem je nastradao skočni zglob na prijateljskoj utakmici u Našicama.

'Jako sam zabrinut, posebno zato što je riječ o stvarima koje ne može nitko predvidjeti. Ja mogu djelovati na igrače i trening, ali na ovakve situacije ne', rekao je Jurčić te dodao kako još nema ništa novog u rubrici 'dolasci'.

Razgovor s medijima nije mogao proći ni bez pitanja o Ligi 16 kojoj se protivio Dinamo, a i sam Krunoslav Jurčić. Trener iz Maksimirske 128 nije promijenio mišljenje o većem broju klubova u prvoligaškom društvu.

'Taj projekt snižava kvalitetu i samo mogu reći da molim boga da se sljedeća sezona završi regularno, odnosno da svi klubovi završe natjecanje. Mi trebamo podražaj i kvalitetu, a mislim da takvom ligom to nećemo dobiti', odgovorio je Jurčić, koji smatra da njegovi izabranici neće imati problem motivacije da igraju s Lokomotivom, Karlovcem ili Međimurjem.

Na kraju se Jurčić dotaknuo i Marija Mandžukića, koji želi u inozemstvo.

'S Mandžukićem ću raditi kao i dosad, a on je profil igrača koji me u potpunosti zadovoljava. Nogometni je profesionalac i te kvalitete treba staviti u realne okvire', završio je strateg 'modrih'.