KADROVSKA KRIŽALJKA

Linić otišao iz Hajduka, slijede Jertec i Buljat

15.06.2009 u 21:49

Bionic
Reading

Uoči prvog treninga Hajduka krenula su i prva rješavanja aktualnog igračkog kadra, a prvi na tapetu su Marijan Buljat, Darijo Jertec i Siniša Linić

Nije tajna da Ante Miše nije bio zadovoljan učinkom trojice navedenih veznih igrača i da je vodstvo Hajduka odlučilo na početku priprema razriješiti njihov status. Tako je Liniću ponuđen sporazumni raskid ugovora, koji je on i prihvatio, dok su Jertecu i Buljatu najavljena smanjenja primanja za čak 50 posto.

To bi u Buljatovom slučaju značilo 125 tisuća eura, a u Jertecovom okruglih 100 tisuća po sezoni, što njih dvojica nisu primila s oduševljenjem. Pitanje je kako će se cijela situacija razviti jer su obojica dobili 'time out' da porazgovaraju sa svojim menadžerima, no teško je vjerovati da će obojica ostati u Hajduku i u sljedeće tri godine odreći se ukupno 375, odnosno 300 tisuća eura.

'Istina je, odlazim s Poljuda. Ako ne mogu igrati u Hajduku, logično je da sreću potražim na nekoj drugoj adresi', rekao je Linić i tako naznačio rješenje prvog dijela Hajdukovih zamisli.