DINAMO KREĆE S PRIPREMAMA

Jurčić: Vremena je malo, ali želim europski iskorak

15.06.2009 u 15:08

Bionic
Reading

Isti dan kada i najveći rival Hajduk, i Dinamo je počeo s pripremana za novu sezonu. Pred novinare je u Maksimirskoj 128 izašao trener 'modrih' Krunoslav Jurčić

Dinamovi nogometaši mogli su samo dva tjedna uživati u odmoru. U ponedjeljak je i službeno počelo okupljanje igrača hrvatskog prvaka za sezonu 2009/10. Prvi europski ispiti su pred vratima i vremena je malo.

'Pripremni period je 28 dana. Prva utakmica je u Našicama 18. lipnja, dan poslije krećemo u Sloveniju gdje 21. lipnja igramo u Velenju, 22. lipnja je ždrijeb pretkola Lige prvaka, 24. igramo u Radovlju, a potom se vraćamo u Zagreb. U Austriju (Bad Bleiberg) odlazimo 1. srpnja, gdje 4. i 8. srpnja igramo utakmice, a 14. ili 15. nas čeka prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka', upoznao je Jurčić novinare s planom te dodao:

'Na ovim pripremama želim povisiti agresivnost. Nismo bacili težište na utakmice i zbog toga što nije došlo do velikih promjena pa su nam bitniji treninzi da bi doradili ono što želimo.'

Ciljevi su kao i svake godine isti, dominacija u domaćim okvirima, a u Europi iskorak više koji se čeka već jako, jako dugo.

'Moramo uzeti dva domaća trofeja. Drago mi je što nemamo imperativ Lige prvaka, no moje su ambicije velike i želim napraviti što veći iskorak. Nisam naivan da ne znam da neuspjeh u Europi izaziva potrese u klubu, no ako na početku stavimo realne ciljeve, atmosfera će biti normalnija', govorio je Jurčić koji je za razliku od nekih prethodnika imao sreću što mu je igrački kadar gotovo ostao nepromijenjen.

Iz Varteksa se s posudbe vraća Carlos, a stižu i Dinamovi talenti Pivarić i Antolić iz Lokomotive. Duži odmor, oko tjedan dana, dobili su hrvatski reprezentativci Kovač i Mandžukić, kamerunski Chago, Ibanez zbog ozljede te još jedan 'modri' dragulj, Kramarić, kojem je potreban predah zbog nastupa na turniru Mladen Ramljak. Što se tiče odlazaka, maksimirski brod je napustio Hrgović.

'Zaključili smo da želimo popuniti dvije pozicije, lijevog beka i napadača, no želimo da to budu igrači koji će donijeti dodatni impuls mladim igračima. Ja sam rekao što nam treba i uprava radi na tome. U našoj ligi postoje igrači koji su iskočili iz okvira i zadovoljavaju kriterije Dinama, no nažalost ne na pozicijama koje mi trebamo', završio je Jurčić.