PROZIVKA NA POLJUDU

Kalinić i Ibričić spremni za Hajdukove pripreme

15.06.2009 u 11:11

Bionic
Reading

Hajduk je jutros krenuo u novu sezonu, a na prvoj prozivci pojavila su se 32 igrača. Izostali su reprezentativci i stariji igrači, koji su dobili produženi odmor

Prva prozivka u bijelom salonu trajala je kratko, uz nekoliko prigodnih riječi predsjednika Peroša nakon kojih je trener Ante Miše poslao igrače u svlačionicu gdje ih je čekao raspored. Na prozivku su došla 32 igrača, nekoliko ih nedostaje (hrvatski reprezentativci Subašić, Vejić, Gabrić i Kalinić, mladi reprezentativac Maloča, reprezentativci BiH Ibričić i Pandža te Goran Rubil, koji je zbog bolesti majke dobio dan odmora više).

'Neće svi koji su bili na prozivci ostati u konkurenciji, 23 će večeras trenirati, a ostali će s upravom dogovoriti posudbe ili druge modele nastavka karijere', objasnio je Miše, koji će od danas sudjelovati na trenerskom seminaru u Postirama na otoku Braču.

Među onima koji su se pojavili na prvoj prozivci bili su i Bušić, Živković i Bartolović, kojima krajem mjeseca istječu ugovori, a po svemu sudeći jedino će Mladen Bartolović sljedeće sezone nastaviti karijeru u Hajduku. Na prozivci se pojavio i Krešo Ljubičić, koji s Hajdukom tek treba potpisati ugovor jer bijeli za njega moraju platiti propisanu odštetu kao kompenzaciju što je Eintracht uložio u njega.

'Očekujem da se momčad kompletira do odlaska na pripreme u Sloveniju. Od uprave sam zatražio šest igrača, tri u napadu, jednog na desnom boku te po jednog ofenzivnog i defenzivnog veznog', rekao je Miše. U pozdravnom govoru predsjednik Peroš je rekao igračima da ih čeka teška sezona i da od njih očekuje velike stvari.

'Ulazimo u 100-godišnjicu osnivanja kluba i jasno vam je da od vas očekujemo borbu za trofeje. Više nema opravdanja kao prošle sezone kada smo se uglavnom bavili preoblikovanjem kluba i građenjem momčadi. Ove sezone od vas se očekuje krvavi rad, trofeji i proboj što dalje u Europi. I nadam se da nas na kraju sezone očekuje veselje. Više nema opravdanja za četiri godine bez trofeja', rekao je čvrstim glasom predsjednik Hajduka Mate Peroš i dodao da će Kalinić i Ibričić startati s ostatkom momčadi na pripremama, a njihov daljnji status ovisit će o ponudama koje stignu na Hajdukovu adresu.

'Moramo se tržišno ponašati', pojasnio je Peroš i za kraj dodao da ga ne uzbuđuju previše optužbe novog splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji je izjavio da su u Hajduku pobrkali lončiće, da struka ne bira igrače i da se troši previše novca.

'Struka stoji iza svakog igrača kojeg smo i kojeg ćemo dovesti, a ja kao predsjednik račune ću polagati nadzornom odboru i to je sve što imam reći na tu temu.'