KALKULACIJE NA POLJUDU

Ako dođe Cernat, Ibričić odlazi u Englesku

10.06.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Upravni odbor Hajduka zasad je spustio rampu za velike transfere. Sasvim sigurno 'bili' neće plaćati odštete od tri milijuna eura ili više za braću Sharbini, Ermima Zeca ili neke druge igrače koji su se spominjali kao moguća pojačanja

Prijelazni rok još uvijek nije službeno ni počeo i Hajdukovi čelnici kriju svoje poteze kao zmija noge. Predsjednik Mate Peroš i dalje ne želi govoriti o poslovima sve dok oni ne završe, pa je tako preko glasnogovornika kluba poručio da nema nikakav komentar niti želi potvrditi ni demantirati da je Krešo Ljubičić potpisao četverogodišnji ugovor s Hajdukom.

Kad je tome tako, sigurno je da Peroš neće prozboriti ni riječi o ostalim, manje sigurnim poslovima. Jasno je tek da rasipanja novaca neće biti, pa su braća Sharbini, Ermin Zec i mladi makedonski reprezentativac Gligorov sve dalje od Hajduka. 'Bilima' se nikamo ne žuri. Oročeni novac u banci svakim danom dobiva na vrijednosti, a što prijelazni rok bude više odmicao, to će i oni koji prodaju biti prisiljeni snižavati cijene.

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se kombinacije o ponovnom angažmanu Florina Cernata koji bi se rado vratio na Poljud. Spominje se i vremešni stoper Osijeka Ivo Smoje te zasad neimenovani, ali navodno atraktivni napadač iz inozemstva.

Hajduk bi, ukoliko angažira Cernata, rado transferirao Senijada Ibričića jer za njega postoji ozbiljan interes iz Engleske. Navodno su ga u Caenu tijekom susreta BiH i Omana gledali predstavnici Blackburna, Stoke Cityja i Middlesbrougha.