NOVA NAJAVA DUPLE KRUNE

Hajduk 'cilja' napadača svjetske klase

09.06.2009 u 17:55

Bionic
Reading

Na Poljudu je održan sastanak Nadzornog odbora Hajduka, koji nakon tri i pol sata vijećanja za javnost nije imao nekih posebnih najava

Pred novinare je izašao tek bivši gradonačelnik Splita i predsjednik NO-a Ivan Kuret, koji je rekao:

'Bilo je dosta rasprave o planovima za budućnost kluba, a o konkretnijim potezima saznat ćete nakon nove sjednice sljedećeg tjedna. Do tada će uprava kluba i ljudi iz struke raditi svoj posao', rekao je Kuret koji je potvrdio da je dogovoren transfer Krešimira Ljubičića na Poljud te da se pričalo i o povratku Florina Cenata.

'Istina je, pričali smo o Florinu Cernatu, ali i o sto drugih igrača. Nemojte iz toga izvlačiti neke zaključke', rekao je Kuret koji nije želio potvrditi informaciju da je Hajduk vrlo blizu dogovora s Cernatom i da se pregovara o duljini trajanja ugovora i primanjima igrača.

Cernatu je istekao ugovor u kijevskom Dynamu i rado bi se vratio u Split, no Rumunj ima nekoliko izdašnih ponuda i sada je na Hajduku da im pokuša parirarti ili duljinom trajanja ugovora ili smanjenjem odštete, ukoliko poželi 29-godišnjeg Rumunja prodati u neki veći klub.

Tajanstven je bio Kuret i po pitanju ostalih detalja sastanka, tek je dobacio da je cilj Hajduka u sljedećoj sezoni osvajanje kupa i prvenstva te pokušaj proboja u Europsku ligu, a na pitanje hoće li Hajdukova momčad biti dovoljno kvalitetna za takve rezultate, dobro raspoloženi glasnogovornik Davor Pavić rekao je:

'Čut će se već, dovest ćemo napadača svjetske klase.'

U Hajduku još uvijek nemaju konkretne ponude za Nikolu Kalinića i sve je izvjesnije da će najbolji napadač Hajduka i u iduću sezonu krenuti u bijelom dresu. Kalinića ugovor s Hajdukom veže još jednu sezonu, a nagađa se da bi mu klub mogao ponuditi novi ugovor, uz znatno smanjenje odštete prilikom transfera, što bi Kalinića natjeralo da ga i potpiše. Do tada Nikola ništa ne prepušta slučaju, svakodnevno trenira na Poljudu i priprema se da što spremniji dočeka novu sezonu.