TRADICIJA JOŠ TRAJE

Dinamo protiv Villarreala osvojio sedmi Ramljak

08.06.2009 u 15:52

Bionic
Reading

I u sedmom izdanju memorijalnog juniorskog turnira Mladen Ramljak naslov je osvojio zagrebački Dinamo. 'Modri' su u finalu svladali Villarreal rezultatom 1:0

Po izuzetno sparnu vremenu, na pomoćnom terenu maksimirskog stadiona, oba takmaca, Dinamo i Villarreal, disala su na škrge. Ipak, lijepih poteza nije nedostajalo, a Dinamo je zasluženo odnio pobjedu. Iako su Španjolci tijekom turnira pokazali više, igrači Dinka Jeličića ostvarili su dominaciju na sredini terena i češće bili pred protivničkim vratima.

U prvom poluvremenu to je rezultiralo tek poluprilikama, dok je u nastavku gostujući vratar Rodriguez pošteno zaslužio dnevnicu. Trenutak odluke došao je u 54. minuti kada je ubačaj Kramarića stoper Mislav Komorski glavom zabio u bliži kut. Villarreal nije uspio adekvatno odgovoriti i rezultat se do kraja nije mijenjao.

Ruku punih trofeja svoj je dojam artikulirala prva zvijezda momčadi Andrej Kramarić.

'Sretan sam, ovim poklonima završava omladinsko razdoblje u mojoj karijeri. Idem među seniore i ovo je lijepa uspomena za kraj.' Pred njim je najdelikatnije razdoblje u razvojnom ciklusu nogometaša.

'Svjestan sam toga, ali trudit ću se, učiti, i davati svoj maksimum. Neće biti lagano, u početku vjerojatno neću uopće igrati. Ali cilj je polako se gurati i nametati struci.'

Najbolji strijelci turnira su Hajdukov Lendrić i Dinamov Kramarić, vratar je Dinamov Picak, a igrač turnira je opet - Andrej Kramarić. Za fair play nagradu je dobio kijevski Dinamo.

Finalu su prethodili susretu za plasman od trećeg do osmog mjesta. Treća je turnir završila talijanska Brescia, koja je nadoknadila vodstvo Osijeka i slavila sa 2:1. Peti su juniori Red Bull Salzburga, koji su sa 2:0 svladali Hajduk, a posljednje mjesto izbjegli su imenjaci domaćina, iz Kijeva, koji su bili bolji od reprezentacije Albanije sa 1:0.