A JOŠ NIJE NI POČELO

Slavonac odustao, Međimurje izravno u Prvu ligu

05.06.2009 u 08:41

Bionic
Reading

Liga 16 još nije ni krenula, a već su počeli problemi. Slavonac CO iz Starih Perkovaca odustao je od prvoligaškog društva i prijeti mu pad u najniži rang natjecanja. Međimurje bi tako ušlo izravno, a za popunu posljednjeg mjesta igrali bi Croatia Sesvete i Hrvatski dragovoljac

Izvršni odbor NK Slavonca Stari Perkovci u četvrtak navečer donio je jednoglasnu odluku o nemogućnosti nastupanja u Prvoj HNL. U obrazloženju odluke o odustajanju NK Slavonca CO od Prve HNL se kaže.

'Nakon što grad Slavonski Brod definitivno nije ništa učinio da prihvati status prvoligaša za NK Livada Željezničar (Slavonski Brod), IO NK Slavonac CO Stari Perkovci donio je jednoglasnu odluku da Slavonac CO odustaje od Prve HNL u sezoni 2009/10. Razlozi su ti što grad Slavonski Brod ne želi prihvatiti status prvoligaša, ni u dogovorenom razdoblju riješiti potrebnu infrastrukturu na stadionu Stanko Vlainić-Dida u Slavonskom Brodu. Zbog potrebnih pravnih radnji i poštivanja propozicija oko popune Prve HNL, vjerujemo da smo na vrijeme donijeli ovu, za nas tešku odluku, kako bismo omogućili regularnost natjecanja u narednoj sezoni.'

Isto tako, NK Slavonac CO će prihvatiti svako rješenje kao posljedicu donošenja ove odluke.

Tako bi umjesto Slavonca CO izravno u elitni stupanj natjecanja ušlo Međimurje, dok bi posljednja momčad T-Com Prve HNL u sezoni 2008/09. Croatia Sesvete pokušala održati prvoligaški status u dvije utakmice s Hrvatskim dragovoljcem koji je tako dobio neočekivanu priliku da se ponovno vrati u Prvu ligu.

Inače, Slavonac bi prema zakonu pao možda čak i u najniži rang natjecanja. U slučaju potvrde neslužbenih navoda, kvalifikacijske utakmice neće se odigrati 7. i 11. lipnja, već 11. i 14. Odluka o domaćinstvu prvoga dvoboja bit će donesena naknadno.