A HAJDUK ŠUTI

Odakle Sinovčiću pravo da blati trenera i klub?

04.06.2009 u 13:45

Bionic
Reading

Na Poljudu je još uvijek glavna tema istup Rene Sinovčića, koji je optužio Antu Mišu da zapostavlja 'njegove' igrače - Juricu Buljata, Marina Tomasova i Danijela Subašića. Premda je nejasno s kojih pozicija Sinovčić nastupa, jer to što je menadžer igrača ne daje mu pravo da blati trenera i klub, još je manje jasno gdje je to pronašao činjenice o zapostavljenosti spomenute trojice

Subašić je u tekućoj sezoni postao A reprezentativac, Tomasov je odigrao gotovo sve utakmice, a i Jurica Buljat je imao prigode da se dokaže - to što ih nije iskoristio i što na njegovu mjestu igra Hrvoje Vejić nije Mišin problem. Da takav istup prođe bez javnog očitovanja i osude čelnika kluba, moguće je očito jedino u Hajduku, jer bi u organiziranom i uređenom klubu Reno Sinovčić najprije dobio jezikovu juhu, a potom i mogućnost da 'svoje igrače' odvede gdje god želi.

Sinovčiću sigurno ne bi palo na pamet da urgira kod trenera Deportiva da mu postavi Tomasova u momčad, kada je već naveo da ga je Deportivu mogao prodati za veće novce nego Hajduku.

U sjeni ovog incidenta protječe i potraga za pojačanjima, a velikih novosti vezanih uz potencijalna pojačanja još nema. Trakavica oko braće Sharbini, Ermina Zeca i Traorea razvlačit će se još neko vrijeme jer je, kako to obično biva, cijena zasad prevelika. Apetiti Riječana, Šibenčana i Puljana, ali i ne samo njih, narasli su nakon što se Hajdukova blagajna napunila tijekom privatizacije pa su ispalili u startu nerealne cifre.

Pitanje je što će od svega na koncu biti, jer Hajduk neće srljati u kupovinu, pogotovo ako se ne riješi pitanje Kalinića i Senijada Ibričića, čija bi odšteta popunila bijelu blagajnu i omekšala čvrsti stav čelnika Hajduka da neće biti široke ruke kada su u pitanju odštete i plaće za spomenute igrače. No, htjeli ili ne, morat će reagirati, jer je Miše najavio da će na spisku onih koji su višak biti jako puno imena.

Ako je vjerovati njegovim najavama, na Poljudu neće ostati više od 15-tak igrača koji zadovoljavaju apetite njegova Hajduka, koji dogodine želi i mora učiniti korak naprijed.

Čini se da je u ovom trenutku najbliži Hajduku Ivan Rodić, no i o njegovu angažmanu u Hajduku uporno šute.