HUMANITARNA AKCIJA

Hrvatski navijači opet zajedno u Vukovaru

02.06.2009 u 15:47

Bionic
Reading

Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga pokrenula je humanitarnu akciju 'Hrvatski navijači Vukovaru 2009' s ciljem da se prikupe sredstva za socijalno ugrožene obitelji grada heroja

Nakon što su se prije nešto više od godinu dana hrvatski navijači okupili u Vukovaru i na taj način prosvjedovali zbog huliganskog napada na Učenički dom u Borovu naselju, kada su kamenjem razbijeni prozori doma, a napadači su, maskirani kukuljicama, kapama i šalovima Crvene zvezde, psovali Hrvatsku i Tuđmana te uzvikivali 'ovo je Srbija', sada su hrvatske navijačke udruge pokrenule humanitarnu akciju koja će ih opet sve ujediniti u gradu heroju.

U humanitarnoj akciji pod nazivom 'Hrvatski navijači Vukovaru 2009' prikupljaju se financijska sredstva za ugrožene obitelji grada Vukovara. Sredstva za akciju prikupljat će se kroz razne lokalne aktivnosti navijača, kupnjom majica s posebnim logotipom, ali i uplatama na poseban broj žiro-računa: 2340009-1510378766, otvoren u Privrednoj banci Zagreb.

Osim hrvatskih navijačkih udruga u akciju koja je započela 10. travnja 2009. uključile su se i pristalice Zrinjskog te Melbourne Knightsa. Centralni događaj je mimohod hrvatskih navijača u Vukovaru 6. lipnja u 12 sati, a u 14 sati je polaganje zajedničkog vijenca na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata.

Organizatori mole sve sudionike mimohoda da doniraju 50 kuna prije početka mimohoda, za što će dobiti zahvalnicu, a sve udruge i grupe građana zamolili su da umjesto kupovine vijenaca doniraju iznos na račun akcije, s obzirom da će se položiti jedan vijenac u ime svih navijača.

Akcija završava 13. lipnja, na blagdan Svetog Ante, zaštitnika siromašnih, kada će se predati prikupljena sredstva udruzi Svetog Vinka Paulskog grada Vukovara koja se brine za socijalno ugrožene obitelji.

Najavljeno je da to sigurno neće biti posljednja zajednička akcija, nego da će hrvatski navijači i sljedećih godina nastaviti s humanitarnim radom, a namjerava se tako pomoći i nekim drugim mjestima i gradovima koji su stradali u Domovinskom ratu, poput Knina i Škabrnje.