PLAN PRIPREMA

Fiorentina najavljena za premijeru novog Hajduka

02.06.2009 u 12:38

Bionic
Reading

Prvenstvo je gotovo i igrači Hajduka otišli su na odmor. Za to vrijeme Uprava kluba u suradnji sa stručnim stožerom radi plan priprema te traži suparnike za prijateljske oglede

Sezona je završena i stručni stožer te većina igrača nalaze se na dvotjednom odmoru. Nekima će on potrajati i dulje od 15. lipnja, poput hrvatskih i reprezentativaca BiH Kalinića, Vejića, Subašića, Gabrića, Ibričića i Pandže te najiskusnijem Josipu Skoku čijih 34 ljeta na leđima svakako treba respektirati.

No svi će se oni okupiti na Poljudu do 20. lipnja kada bi bijeli prema zacrtanom planu trebali otputovati na mariborsko Pohorje gdje bi trebali ostati do prvih dana srpnja.

Za razliku od prošlih godina kada su ljetne pripreme u pravilu odrađivane u komadu i trajale su 15 do 20 dana, ove godine je plan da se nakon Slovenije igrači i stožer vrate u Split te nakon par dana odmora i regeneracije zapute u Austriju gdje bi u organizaciju Steyera odigrali nekoliko prijateljskih utakmica.

Hajduk je dobio ponudu da odigra i pripremnu utakmicu na Cipru, a uvjet je da organizator po 'bijele' pošalje čarter let, dok s druge strane Hajduk generalku uoči početka prvenstva nudi Fiorentini koja se priprema za kvalifikacije u Ligi prvaka te želi što prije pronaći pravu formu.

Novo prvenstvo Hrvatske počinje 25. srpnja, a pet dana potom i prvi europski ogled Hajduka. Vremena je malo, posla puno, a najveće je pitanje što će dotad napraviti uprava i hoće li eventualni odlasci biti adekvatno pokriveni pristiglim pojačanjima.

Hajduk bi i s Ibričićem i s Kalinićem vodio teške bitke za proboj u novoformiranu Europsku ligu, a bez njih bi, čak i uz nekoliko kvalitetnih dolazaka to bila gotovo nemoguća misija.