KRIVAC ZA RIJEČKU TUGU

Krečak: Ponovno bih signalizirao zaleđe

01.06.2009 u 18:30

Bionic
Reading

Trodimenzionalnom snimkom u popularnoj rubrici 'Oko sokolovo' je objelodanjeno da je Admir Hasančić u završnici prvenstva 1998/1999. bio u dozvoljenoj poziciji, 27 centimetara ispred najbližeg gostujućeg braniča. Pomoćni sudac Zoran Krečak je signalizirao zaleđe i Rijeci je poništen regularan pogodak koji ju je koštao naslova. Sada se oglasio i 'šibenski mahač'

Zaleđa nije bilo, pokazala je HTV-ova snimka. S deset godina zakašnjenja javnost je saznala, iako je to većina i znala, da je Rijeci protiv Osijeka poništen regularan pogodak za 2:1. Kriva procjena koštala je momčad s Kantride naslova koji je ostao u Maksimirskoj 128. Pomoćni sudac Zoran Krečak, koji je krivac za tugu na Kantrdi, oglasio se.

'Moram se nasmijati. Prvo i osnovno, nije mi jasno zašto se o tome priča nakon 10 godina, drugo, imam negdje spremljen isječak iz novina u kojem piše da je UEFA-ina komisija svojevremeno zaključila da je zaleđe postojalo i da sam tada imao pravo. Ne znam kakvom su oni tehnologijom tada raspolagali, ni zašto se sada ponovo o tome priča. Ljudi moji, pa gdje to ima', rekao je Krečak za Novi list.

'Recimo da sam pogriješio. Ako je i tako, sigurno to nisam napravio namjerno. I dan-danas imam ispred sebe sliku te situacije i kada se svega toga sjetim, ponovo bih signalizirao zaleđe. Jednostavno sam tako vidio', završio je.