REMI KAO LOGIČAN KRAJ

Hajduk stigao Dinamo, junak Vukušić

31.05.2009 u 20:46

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk neriješenim su rezultatom na Poljudu pred oko 10.000 gledatelja zatvorili 18. sezonu HNL-a. Tako su 'modri' izbjegli treći prvenstveni poraz od velikog rivala u sezoni i službeno osvojili četvrti uzastopni naslov prvaka

Dinamo je od prve minute nagovještavao da je spremniji na ovaj derbi revijalnog karaktera, igrači Krune Jurčića izgledali su željni ispiranja blijedog dojma koji su prije tri dana ostavili u uzvratu finala Kupa.

Niz prilika otvorio je glavom Bartolović, no i gostujući golman Butina pokazao je da je u dobrom raspoloženju. U kratkom je roku došlo, činilo se tada, rješenje dvoboja. U osmoj minuti Chago, uz dodir s loptom Jurice Buljata koji je prevario Tomića, postigao je gol za vodstvo Zagrepčana, a sedam minuta poslije Mandžukić je pogodio 'žabicu' i prevario Hajdukovog čuvara mreže. U tom trenutku Mandžukić je osigurao naslov najboljeg strijelca lige, jer jedini konkurent Nikola Kalinić nije bio na terenu.

Hajduk nije bio bez prilika, no u ostatku prvog dijela istaknuo se i čuvar splitske mreže. Dva je puta sjajno branio pokušaje Sivonjića, dok je Butina nadmudrio Jerteca u situaciji jedan na jedan. Glavom je, ali neprecizno, prijetio i Ibričić.

U nastavku je Dinamo, bez ozlijeđenog Badelja koji je odigrao odličnih 45 minuta, izgubio kombinatoriku i Hajduk je došao do daha. Nakon uvodnih 15 minuta uslijedila je bakljada Torcide koja je prekinula dvoboj na pet minuta i – preokret. Ne potpun, ali gotovo otpisani Hajduk u tri se dana dva puta vratio iz mrtvih. Smanjio je Senijad Ibričić u 67. minuti, nakon šuta koji se odbio od Vrdoljaka i zabio u bliži Butinin kut. Ibričić je zabio i u trećem prvenstvenom derbiju, a Hajduk je nanjušio priliku.

Gabrić je malo zatim gađao pokraj stative, a euforiju na tribinama izazvao je po stažu još junior Hajduka, Ante Vukušić, koji se sjurio za jednom ničijom loptom, prihvatio je, provukao ispod Butine i požurio najljepši trenutak svog života podijeliti s Torcidom.

U zadnjoj minuti prije sedam minuta nadoknade Dinamo je došao do posljednje meč lopte. Sammir je izvanrednom loptom pronašao Sivonjića, no Vjekoslav Tomić nadmudrio ga je u, činilo se, mat poziciji i sačuvao Hajduku bod. Remi se, na kraju ove turbulentne sezone, čini i kao najrealniji ishod.