DERBI SE NE PROPUŠTA

Kalinić stišće zube i igra pod blokadom

28.05.2009 u 10:37

Bionic
Reading

Poznata je i posljednja nedoumica uoči uzvrata finala Kupa između Hajduka i Dinama. Napadač s Poljuda Nikola Kalinić istrčat će na travnjak, a ako treba, primit će i injekciju da izdrži

Hajduk će večeras pokušati nemoguće: preokrenuti Dinamovih 3:0 iz prvog susreta i osvojiti Kup. 'Bile' je iz bračke oaze u Split ispratilo veliko nevrijeme praćeno kišom i snažnim vjetrom, a temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stupnjeva. Uvjeti za večerašnju utakmicu trebali bi biti po svemu idealni. Hajduk hrabri i činjenica da je Nikola Kalinić, doduše odvojeno, sa Zlatkom Vujovićem, vježbao na terenu Podježice u Postirama te bi se trebao naći u sastavu koji će istrčati na Poljud. Bude li potrebno, Kalinić će stisnuti zube, možda primiti i blokadu, sve kako bi pomogao suigračima u 'nemogućoj misiji'.

Na Poljudu su u podne igrači, stručno vodstvo, zaposlenici kluba i brojni uglednici prisustvovali blagoslovljenju kapelice ispod zapadne tribine, u kojoj će mnogi ubuduće, uoči utakmice, naći svoj mir i pomoliti se za zdravlje i uspjeh. Kapelicu je blagoslovio generalni vikar Splitsko-dalmatinske nadbiskupije don Ivan Čubelić koji je pozvao igrače da, bez obzira na to jesu li vjernici ili nisu i kojoj vjeroispovijedi pripadaju,i ubuduće navraćaju u kapelicu.

Hoće li to Hajduku pomoći i večeras, teško je reći, no prednost je Dinama velika, čini se i nedostižna. Hajduk je tek pet puta u svoj povijesti pobijedio Dinamo na Poljudu s tri ili više razlike, a jedino je u kolovozu 1957. pobijedio sa 5:1, s rezultatom koji bi mu danas jamčio osvajanje Kupa.