UZVRAT FINALA KUPA

Dinamo deseti put, Hajduk vjeruje u čudo

28.05.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Na Poljudu se u četvrtak u 20 sati igra uzvratna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamo u Split dolazi s velikom prednošću od 3:0 iz Maksimira, kada su za 'modre' pogodili dva puta Mandžukić i jednom Sammir. Pred Hajdukom je težak zadatak, ali u splitskom taboru ne gube nadu

Iako je nakon prve utakmice finala Kupa trener Hajduka Ante Miše izjavio da je Dinamo već jednu ruku stavio na Rabuzinovo Sunce, kako se približavao uzvrat, u Splitu su naglo počeli mijenjati mišljenje i vjerovati da se u ludoj utakmici prednost 'modrih' od 3:0 može prestići.

'Sasvim smo koncentrirani da u četvrtak uspijemo i izvedemo ludi preokret. Samo da se poklopi luda utakmica', izjavio je nekoliko dana prije odluke Miše.

Ipak, statistika i tradicija pokazuju nešto sasvim drugo. Nikada kada je jedna momčad doputovala na uzvrat barem s nekakvom prednošću nije izgubila Kup. A Dinamo ima tri komada viška.

'Nećemo braniti rezultat. Idemo od početka po gol, s ciljem da utakmicu odvedemo u mirne vode', rekao je Jurčić, svjestan da je napad najbolja obrana.

U četvrtak negdje oko deset sati navečer znat će se je li Hajduk napravio čudo ili je Dinamo očekivano stigao do treće dvostruke krune u nizu, šeste u povijesti. Osim toga, 'modrima' bi to bio deseti Kup od hrvatske samostalnosti, dok je Hajduk zasad na četiri.

Ovo je šesti put da se ove dvije momčadi susreću u završnici Kupa. Prva tri puta uspješniji su bili Splićani (1993, 1995, 2000), no sada su 'modri' u pozitivnom nizu, jer slavili su 2001. i 2008.

Treba spomenuti da su gosti lišeni pomoći ozlijeđenih Miroslava Slepičke i Luisa Ibaneza te gotovo sigurno Roberta Kovača, a kartoni su iz sastava izbacili Ivicu Vrdoljaka. Kod domaćina nema pocrvenjelih Jurice Buljata i Siniše Linića, 'žuticu' ima Boris Pandža, a ozlijeđeni su Giovanni Rosso, Mladen Bartolović i Mario Brkljača.

Vjerojatni sastavi:

Hajduk: Subašić – M. Buljat, Vejić, Maloča, Šerić – Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov – Ibričić, Kalinić.

Dinamo: Butina - Etto, Bišćan, Lovren, Hrgović - Tomečak, Calello, Badelj, Sammir - Sivonjić, Mandžukić.