MODRA TRŽNICA

Zec i Eder pred vratima Dinama, Jajalo odbio?

27.05.2009 u 08:33

Bionic
Reading

U Dinamu su počeli sa sastavljanjem kadrovske križaljke za narednu sezonu. Kako sada stvari stoje, od sljedeće sezone bi 'modri' dres trebala nositi dvojica novih igrača – Brazilac Eder, i Zec iz Šibenika, dok je navodno Mate Jajalo odbio braću Mamić

S obzirom na to da je prvenstvo pri samom kraju, klubovi su već okrenuti budućnosti i tako se već radi igračka križaljka. Novi-stari hrvatski prvak Dinamo, prema nekim informacijama, ovog bi ljeta mogao biti među najaktivnijima kad je riječ o pojačanjima. Mate Jajalo iz Slaven Belupa, Ermin Zec iz Šibenika te Brazilac Eder Luis de Oliveira iz Atletico Mineira navodno su na korak do dolaska u Maksimir.

Razni hrvatski mediji donose razne priče o potencijalnim pojačanjima 'modrog uniteda'. No, u ovom trenutku navijače Dinama najviše intrigira budućnost Marija Mandžukića. Kako sad stvari stoje, najbolji igrač hrvatskog prvaka napušta klub i odlazi u Werder.

Čelnici Dinama ne sjede prekriženih ruku, već su krenuli u potragu za igračima s kojim bi u narednoj sezoni pokušali napraviti iskorak u Europi. Tako bi podno maksimirskog stadiona trebao 'doletjeti' još jedan Brazilac, i to Eder Luis de Oliveira, napadač Atletico Mineira, no on bi došao na posudbu. U planovima je dovođenje i Mate Jajala iz Slaven Belupa čiji su predstavnici, piše Večernji list, već obavili prve razgovore s braćom Mamić no isto tako po nekim informacijama igrač koprivničkog prvoligaša nije sklon dolasku u Maksimir već bi radije u inozemstvo, te je navodno odbio ponudu Dinama.

Trolist pojačanja zasad završava na najboljem napadaču Šibenika Erminu Zecu, no njegov dolazak bi se ostvario tek ako Mandžukić zaista napusti Dinamo.

Naravno, kako vrijeme bude prolazilo, sigurno će na površinu isplivati i neka druga imena jer ipak je pred nama prijelazni rok.