STIGLE PISMENE POTVRDE

Svih 19 klubova s licencom prijavilo se za Prvu HNL

26.05.2009 u 12:52

Bionic
Reading

Svi klubovi koji su dobili licencu za Prvu HNL, njih 19, i pismeno se prijavilo za najviši stupanj natjecanja za sljedeću sezonu. Hrvatska će tako sigurno imati 16 prvoligaša

Na temelju dopisa Natjecateljske komisije HNS-a kojim su klubovi pozvani da prema odluci Izvršnog odbora HNS-a od 2. lipnja 2008. moraju do utorka, 26. svibnja, u 10 sati dostaviti pismenu prijavu i potvrdu o svom sudjelovanju u odgovarajućem stupnju natjecanja, svih 19 klubova koji su dobili licencu za Prvu HNL pismeno su se prijavili za natjecanje u prvenstvu 2009/2010.

Time su status prvoligaša, osim 12 dosadašnjih članova Prve HNL, potvrdila i četiri kluba koja su prije zadnjeg kola ostvarila plasman na prve četiri pozicije na tablici Druge HNL: NK Karlovac, NK Istra 1961 - Pula , NK Slavonac C.O. – Stari Perkovci te NK Lokomotiva – Zagreb.

Tako će zadnje kolo Druge lige riješiti samo još pitanje petog mjesta između Međimurja, Hrvatskog dragovoljca i Solina, odnosno klub koji će igrati kvalifikacije za Prvu HNL protiv Croatia Sesvete, piše na službenoj internetskoj stranici Udruge.

Kvalifikacijske utakmice igrat će se u nedjelju 7. i u četvrtak 11. lipnja, a ždrijeb domaćina prve utakmice biti će u utorak, 2. lipnja, u 12 sati u prostorijama Udruge Prve HNL u Zagrebu.

Zanimljivo je da nijedan od četiri nova prvoligaša od Odjela za licenciranje nije dobio licencu za svoje stadione za Prvu HNL: utakmice kao domaćin Karlovac će igrati u Zaprešiću (ŠRC Zaprešić), Istra 1961 u Rijeci (Stadion Kantrida), Slavonac CO u Vinkovcima (Stadion NK Cibalia) te Lokomotiva na Stadionu u Maksimiru.

Početak novog prvenstva Prve HNL predviđen je za 25. srpnja.

Treba spomenuti da je postojala bojazan da će Slavonac odustati od Lige 16, ali to se nije dogodilo.