32. KOLO PRVE HNL

Rijeka superiorna, Hajduk do remija u zadnji čas

24.05.2009 u 18:24

Bionic
Reading

Pretposljednje kolo domaćeg prvenstva igralo se po velikim vrućinama, pa je vjerojatno zato bilo i manje pogodaka. Najzanimljivije je bilo na Kantridi i Šubićevcu, dok su Slaven Belupo i Hajduk razočarali igrom i prilikama

S obzirom da je više-manje sve poznato kad su u pitanju dobitnici i gubitnici sezone Prve HNL, ne treba previše čuditi što je pretposljednje kolo domaćeg prvenstva bilo kvalitetom i pogocima vrlo oskudno. Istina, većina utakmica igrala se po priličnim vrućinama, no i unatoč tome nadali smo se većem broju pogodaka.

Šibenik - Osijek 2:1
Strijelci: 1:0 Rodić (14), 2:0 Zec (16), 2:1 Miličević (19)
Zadar - Croatia Sesvete 1:1
Strijelci: 0:1 Guja (64), 1:1 Bilaver (79)
Slaven Belupo - Hajduk 1:1
Strijelci: 1:0 Maras (87), 1:1 Aračić (90+2)
Varteks - Inter 0:1
Strijelac: 0:1 Batarelo (89)
Rijeka - Cibalia 2:0
Strijelac: 1:0 An. Sharbini (72), 2:0 An. Sharbini (90)

Bez obzira što je Ante Miše svjesno desetkovao svoju momčad i u Koprivnici igrao s igračima koje rijetko imamo priliku gledati svih 90 minuta, ipak se od Hajduka očekivalo puno više. Unatoč blijedoj igri i izborenih 1:1 protiv Slaven Belupa, atmosfera u svlačionici splitskog kluba uoči uzvratne Kup utakmice protiv Dinama vjerojatno nije narušena. Domaćini su imali malo bolje prilike, no ni Slavenovi napadači nisu bili koncentrirani, baš poput Hajdukovih. Oba pogotka postignuta su u posljednjim trenucima susreta: prvo je Marac pogodio s 10-ak metara iskosa, a onda je u sudačkoj nadoknadi izjednačio Aračić prvim golom za 'bile' u sezoni.

U Šibeniku su domaćini stigli do vrijedne pobjede od 2:1 nad Osijekom i osigurali peto mjesto u prvenstvu. Premda neće vidjeti Europu, Šibenčani su ove sezone sigurno najveće iznenađenje i dobar plasman nagrada je i treneru Ivici Kaliniću i njegovim igračima za trud i dobre prezentacije. Osijek je na Šubićevac stigao posve neopterećen potrebom za bodovima i to se vidjelo u pristupu i trudu.

Na Kantridi smo ponovno vidjeli izvrsnu utakmicu, a pobjeda Rijeke nad Cibalijom, kao i toliko puta dosad, dogodila se u režiji braće Ahmada i Anasa Sharbinija. Domaćini su igrali angažirano, s puno trke i htijenja, vezni red dobro je kreirao igru i prilike pred gostujućim golmanom su se redale. Ipak, odluka o pobjedniku pala je tek potkraj utakmice, kad je Anas Sharbini iskoristio dobra dodavanja svojih suigrača, među njima i brata Ahmada, i s dva gola postavio konačnih 2:0.

Varteks je dugo i uporno pokušavao slomiti Inter, no na kraju ne samo da ga nije slomio, nego je i izgubio s 0:1. Zaprešićani su igrali vrlo dopadljivo, strpljivo su prepuštali domaćinima inicijativu i onda zabili kad su se svi tome najmanje nadali. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Batarelo u pretposljednjoj minuti utakmice.

Posljednju utakmicu nedjeljnog popodneva igrali su na Stanovima domaći Zadar i Croatia Sesvete, a gledatelji su vidjeli puno prilika i promašaja zadarskih nogometaša, zatim vodstvo Sesvećana, a ubrzo zatim i izjednačenje na konačnih 1:1.