MALO NEPOZNANICA

U HNL-u preostalo samo odrađivanje posla

24.05.2009 u 10:56

Bionic
Reading

Na rasporedu je predzadnje 32. kolo T-Com Prve HNL, ali bez velike neizvjesnosti. Najvažnije stvari, tko je prvak, tko će u Europu, a tko u kvalifikacije za ostanak su poznate, tako da bi završnica trebala proći u miroljubivoj atmosferi. Utakmice koje najviše plijene pozornosti su Slaven Belupo - Hajduk, Rijeka - Cibalia te Dinamo - Zagreb

Slaven Belupo - Hajduk (16.30)

Koprivničanima je ova utakmica važnija, jer su oni u utrci s Rijekom za treće mjesto. Tko ga osvoji, uključit će se u drugo pretkolo Europske lige, dok četvrta momčad prvenstva ide u prvo pretkolo. Domaćin ima problema u obrani jer ne može računati na Kokalovića i Lapića. No njegov je adut Gradski stadion gdje je protiv Splićana u 14 utakmica čak 11 puta ostao neporažen. Hajduk već slaže igračku križaljku za sljedeću sezonu, spominju se mnogi odlasci i to sigurno neće dobro djelovati na neke spomenute nogometaše. Osim toga, splitski prvoligaš će glavne adute sigurno čuvati za uzvrat Kupa protiv Dinama, jer im je ovaj ogled u potpunosti nevažan.

Šibenik - Osijek (16.30)

Na Šubićevcu u 18 susreta svaka momčad ima po sedam pobjeda, a ove godine u Šibeniku je bilo 1:1. Domaćin ne može računati na ozlijeđenog Govića, no vraćaju mu se Alispahić i Raič. Gosti imaju puno većih problema jer su tijekom tjedna bili bez nekoliko mladih reprezentativaca, zbog ozljede je izvan stroja Nikšić, a kartone ima Pranjić. Eventualnim trijumfom sastava iz Gradskog vrta Osijek bi na ljestvici prestigao Šibenik, koji je u završnici prvenstva pao u formi. Šibenčane muče i nenogometne priče koje ruše atmosferu u svlačionici.

Rijeka - Cibalia (16.30)

Rijeka treba tri boda da zadrži treću poziciju pred Slavenom, ali čeka je težak posao, ne toliko zbog snage Cibalije koja dolazi bez suspendiranog Malčića, nego i zbog brojnih izostanaka u njihovoj svlačionici. Tako kod Riječana nema Pamića, Štroka, Matka, Cerića (kartoni), Miladina, Čaglja i Radmana (ozljede), a talentirani juniori su na turniru na Kvarnerskoj rivijeri. Na Kantridi domaćin ima 12 pobjeda, četiri puta je slavila Cibalia, a četiri utakmice su završile neodlučeno.

Varteks - Inter (16.30)

Varteks nije pobijedio kod kuće već dva i pol mjeseca. Varaždinci su sada uvjereni da će se s tri boda oprostiti od svojih navijača. Protivnik za to je idealan, zaprešićki Inter, no nekadašnji Div iz predgrađa posljednje je sezone dobro prolazio u baroknom gradu, u pet utakmica tri trijumfa. Igra se za čast i prestiž, a budući da i jedni i drugi imaju jednu od najlošijih obrana lige, može se očekivati i golijada.

Zadar - Croatia Sesvete (16.30)

Dvije momčadi sa začelja. Zadar je u prednosti jer su gosti u katastrofalnoj formi, a čak 13 Sesvećana vuče ozljede tako da se ne zna ni koje igrače Đuričić ima na raspolaganju. To je i dvoboj najneefikasnijeg napada lige, Zadrovog (28 golova), te najpropusnije obrane prvenstva, Croatijine (64), koja se već priprema za kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi.

Dinamo - Zagreb (20.10)

Gradski derbi koji će proći u slavljeničkom raspoloženju 'modre' družine koja će primiti pehar i medalje za 11. naslov prvaka Hrvatske. 'Pjesnici' ne mogu zaustaviti raspoloženi Jurčićev stroj koji je u završnici prvenstva proigrao i pokazao svoju snagu. Zagreb je u 22 utakmice u Maksimiru 12 puta odlazio praznih ruku, devet puta je bio remi, a prvoligaš iz Kranjčevićeve pamti i jednu pobjedu iz veljače 2005. Nakon toga je Dinamo upisao četiri trijumfa i zabio u tim ogledima 15 golova.