NIJE TEHNIČKI UZROK

Policija traga za piromanima s Poljuda

20.05.2009 u 13:04

Bionic
Reading

Policija je obavila očevid tijekom kojeg su isključeni tehnički uzroci zapaljenja 12 sjedalica na južnoj tribini poljudskog stadiona

Policija je utvrdila da su sjedalice zapaljene otvorenim plamenom ili žarom, a šteta je procijenjena na oko tri tisuće kuna. Da podsjetimo, nepoznati počinitelji u utorak oko 16.30 na južnoj tribini stadiona u Poljudu, koja je inače rezervirana za gostujuće navijače, izazvali su požar u kojem su stolice oštećene.

Pripadnici splitske Javne vatrogasne postrojbe požar su ugasili u roku od 45 minuta nakon čega je pozvana i policija, koja je ogradila opožareno područje, a očevid dovršila u srijedu ujutro.

Cijeli slučaj postao je zanimljiv zato što su sjedalice zapaljene na dijelu tribine koji će u sljedećih 10 dana dvaput posjetiti Bad Blue Boysi, pa se u javnosti spekuliralo o tome da su požar podmetnuli ili pripadnici BBB-a ili Torcide. Policija za sada ne želi spekulirati o počinitelju, no sa stadiona je ponijela i videosnimku sigurnosnih kamera koja bi im trebala pomoći u potrazi za piromanima.