BULJAN DIŽE TENZIJE

'Svi znamo kako je Dinamo došao do naslova'

20.05.2009 u 11:52

Bionic
Reading

Atmosfera između Dinama i Hajduka je već sada, prije posljednja dva njihova dvoboja na Poljudu (prvenstvo, Kup) previše naelektrizirana, a ulje na vatru u odnosu naših najjačih prvoligaša dolio je i sportski direktor Splićana Ivan Buljan

Verbalni rat na relaciji Dinamo – Hajduk se nastavlja. Prepucavaju se igrači, treneri, članovi Uprave, a u razmjenu mišljenja uključio se i Ivan Buljan, sportski direktor momčadi s Poljuda. On je u opširnom razgovoru za Sportske novosti govorio o pojačanjima, treneru Ante Miši, svoj ulozi u klubu, a na kraju se je dotaknuo i rivala Dinama koji je dva kola prije kraja osigurao i četvrtu uzastopnu krunu.

'Svi vi, a i mi dobro znamo kako je Dinamo došao do titule. Reći ću samo da je garnitura ljudi koji vode Hajduk, na čelu s predsjednikom Matom Perošem, na pošten način željela doći do sportskog rezultata. Ne okrivljujem nikoga jer smo željeli biti legalisti, ali zna se da svi nisu pošteni kao mi u Hajduku. Generalno će cijenu takvog načina dolaska do uspjeha platiti nogomet. Naši klubovi su u opasnosti, a mislim da će zbog takvog nereda biti ugrožena i nacionalna vrsta u kojoj će biti sve manje kvalitetnih igrača. Bojim se da ćemo uskoro na velikim natjecanjima biti samo promatrači', rekao je Buljan u Sportskim novostima.

Dodao je i da ne gleda sa zavišću na Dinamovu dominaciju u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji jer zna da su kod 'modrih' kasnije nestajale cijele generacije, a igrači Hajduka su uvijek imali bolje pojedinačne karijere.