STOP RASIZMU

Hajduk zbog hukanja kažnjen sa 60.000 kuna

15.05.2009 u 16:31

Bionic
Reading

Disciplinski sudac HNS-a Krešmiri Vlajčević ponovno se bavio Hajdukom i rasizmom među Hajdukovim navijačima, pa je splitskom klubu odmjerio 60.000 kuna kazne

Odmjerenu kaznu disciplinski sudac Krešimir Vlajčević ravnomjerno je rasporedio na transparent 'White Boys' te na hukanje igraču Varteksa Carlosu. Hajduk je u oba slučaja recidivist, sporni transparent već je zabranjivan, no Torcida ga je ponovno izvjesila na utakmici s Cibalijom, tvrdeći da im iz HNS-a i policije nitko ničim nije dokazao da je transparent neprikladan zbog rasističkih konotacija.

'Nismo rasisti, White Boys je podgrupa Torcide, a južnjačka zastava simbol otpora prema dominaciji Sjevera', rekao je još zimus tajnik Torcide Stipe Lekić, uz napomenu da slične zastave nose i navijači s juga Italije i Francuske.

Što se tiče rasističkog hukanja Carlosu, incident je preslikan iz veljače, kada se hukalo dinamovcu Sammiru. I ovoga puta bila je to manja skupina od nekoliko desetaka navijača Hajduka, od kojih se ogradio i predsjednik Peroš.

'Oni koji su to uradili ne bi se smjeli predstavljati kao navijači Hajduka. Mi se kao klub najoštrije ograđujemo od takvih 'navijača' i njihovih postupaka', rekao je Peroš, no ni to nije pomoglo ublažavanju kazne, pa će Hajduk zbog ponašanja dijela svojih navijača na koncu ipak morati izbrojati čak 60.000 kuna.