DINAMOVA MLADOST

'Mogli smo još zabiti, ali i ovako je dobro'

14.05.2009 u 14:34

Bionic
Reading

U Maksimirskoj 128 dan nakon velike pobjede u prvoj utakmici finala Kupa pred novinare su izašli mladići koji su stasali u omladinskoj školi Dinama: Milan Badelj, Tomislav Barbarić, Dejan Lovren i Ivan Tomečak

Sjajno je ovih dana biti igrač Dinama. 'Modri' su na korak do obrane dvostruke krune u Hrvatskoj, a velik udio u posljednjim uspjesima hrvatskog prvaka dala su i Dinamova djeca, igrači koji su stasali u omladinskoj školi kluba.

'Ova pobjeda je veliki korak prema obrani naslova u Kupu. Odigrali smo fenomenalno. Da nam je netko ponudio ovaj rezultat prije utakmice, naravno da bismo prihvatili. Ipak, ostao je loš osjećaj da smo ih mogli natrpati. U drugom dijelu nismo našli pravog načina da povećamo vodstvo', rekao je Milan Badelj.

Drugi Dinamov klinac, Tomislav Barbarić, neočekivano je dobio priliku. Robert Kovač se ozlijedio, a mladi stoper je priliku iskoristio.

'Saznao sam na dan utakmice ujutro da ću igrati. Trener je došao u sobu i rekao da upadam. Bila mi je frka, ali Robert Kovač mi je puno pomogao savjetima, a poslije utakmice mi je čestitao na dobroj igri', rekao je Barbarić.

Ivan Tomečak je opet bio jedan od boljih u redovima Dinama.

'Ma, uz ovakve navijače nismo mogli loše odigrati. Mogli smo i više zabiti, ali nema veze. Ponovit ćemo još bolju igru na Poljudu', rekao je Tomečak, a slično razmišlja i Dejan Lovren.

'Nakon Šibenika malo sam nespretno rekao da ćemo ih razbiti. Bio sam vruće glave. Mislim da je sve na kraju dobro završilo. Sretni smo, mogli smo i bolje, zabiti još koji gol, ali smo bili nestrpljivi', završio je Lovren.

Iz kluba su poručili da su pripremili dosad nezabilježenu proslavu, pravi spektakl koji bi se trebao održati već ove nedjelje, u slučaju pobjede Dinama nad Slaven Belupom. Cijeli program je iznenađenje, a na tu utakmicu Dinamovi će navijači moći ući besplatno. Ulaznice se mogu podignuti u kiosku na križanju Maksimirske i Svetica, na blagajni pod zapadnom tribinom ili u subotu, 16. svibnja od 11 sati uz druženje s igračima na Trgu bana Josipa Jelačića. Za nedjeljnu utakmicu otvorit će se sve tribine, a zbog velikog interesa mogu se preuzeti četiri ulaznice po osobi.