SENIJAD IBRIČIĆ

'Nevjerojatno je što nam rade suci iz Zagreba'

11.05.2009 u 10:15

Bionic
Reading

Nakon jadranskog derbija na Kantridi, u kojemu je Hajduk u sudačkoj nadoknadi poražen od Rijeke, igrači Hajduka rigali su vatru na zagrebačkog suca Pristovnika. U njemu su pronašli krivca za poraz

Sjajna lopta Anasa vanjskom nogom za brata Ahmada i hladnokrvna realizacija presudili su Hajduku i odlučili jednu zaista lijepu utakmicu koja se s ponosom može nazvati jadranskim derbijem. No poraženi gosti imali su svoje viđenje događaja i u prvi plan su gurnuli suđenje Igora Pristovnika.

'Ma najbolje da ništa ne govorim. Ne bih želio omalovažiti pobjedu Rijeke, to mi je zadnje na pameti, ali pitam se ima li smisla igrati. Ovo što nam rade suci iz Zagreba je nevjerojatno. Protiv Varteksa smo kiksali, ali nismo baš kiksali šest, sedam utakmica zaredom', rekao je nakon susreta Senijad Ibričić, a prenose SN.

'Sudac je mrav, mali miš kojega je netko poslao da obavi posao. Još prije utakmice smijao nam se u lice i govorio: 'Smijte se sada jer poslije utakmice sigurno nećete.' I nije to prvi put, tako je bilo i u Osijeku. Što da vam više kažem? Čemu pričati o nogometu kada igraš, a sudi ti mali miš', još oštriji je bio Hrvoje Vejić.

Nakon dvoboja su pomoćnik trenera Mišea Dean Računica i Riječanin u Hajdukovim redovima Siniša Linić u tunelu verbalno napali Pristovnika, a sportski direktor Hajduka Iko Buljan najavio je žalbu na suđenje.

Trener Miše uzroke poraza pronašao je u lošoj realizaciji svojih igrača i nedostatku koncentracije u završnici susreta.

Prozvani sudac Pristovnik u razgovoru za tportal je bio vrlo jasan: 'Bez komentara.'

Riječani se nisu obazirali na situaciju u kojoj je baš Vejić vukao Anasa Sharbinija po kaznenom prostoru, no penal nije bio dosuđen. U Lijepoj našoj na suce glas dižu gotovo isključivo s Poljuda i iz Maksimira, iako je i površnom poznavatelju nogometa jasno da bi baš oni najčešće trebali držati jezik za zubima.