HAJDUK PAO NA KANTRIDI

Rijeka gurnula Dinamo prema naslovu

10.05.2009 u 20:29

Bionic
Reading

U derbiju 30. kola T-Com Prve HNL na Kantridi Rijeka je srušila Hajduk sa 2:1. Gosti su poveli golom Hrvoja Vejića, ali domaćin je preokrenuo pogocima Alena Pamića i Ahmada Sharbinija

Jadranski derbi pred sedam tisuća ljudi završio je pobjedom Rijeke, a taj rezultat sveo je Hajdukove šanse za naslov samo na teoriju, jer splitski prvoligaš sada za 'modrima' zaostaje sedam bodova.

Krenulo se oštro s obje strane, a na prvu priliku smo čekali do 16. minute kada je na Kalinićevo dodavanje prvo zakasnio Ibričić, a iza njega Tomasov. Devet minuta kasnije, uzvratila je Rijeka. Štrok je iz slobodnjaka zatresao gredu. U 29. minuti, najbolja situacija u prvom dijelu. Ibričić je izbjegao zaleđe, ali se spetljao pred domaćim vratarom Manceom. Preko braće Sharbini Rijeka je prijetila u 39. minuti, no bez promjene rezultata.

I drugi dio počeo je 'zicerom' Hajduka. Pandža je ostao sam, pucao, a Mance je uz pomoć stative 'spasio' domaćina. Još jednom se riječki čuvar mreže istaknuo kada je skinuo i Andrićev udarac iz slobodnog udarca u 57. minuti. No i Mance je u 75. minuti morao potpisati kapitulaciju. Nakon kornera je najviši u skoku bio Hrvoje Vejić koji je neobranjivo glavom pogodio za 0:1. Teško stečeno vodstvo 'bilih' nije dugo trajalo. Sada je Rijeka iz kornera stigla do izjednačenja, a strijelac je bio Alen Pamić. U 84. minuti, Subašić je sjajnom intervencijom izvadio loptu iz rašlji, a u sudačkoj nadoknadi gostujući vratar zaustavio je i udarac Turkalja. I kada su svi očekivali sučev zvižduk, Ahmad Sharbini pobjegao je splitskoj obrani i pogodio za pobjedu.

Rijeka je tako stigla do desete domaće pobjede u nizu, napravila velik korak prema Europi te tako na najljepši način čestitala Armadi 22. rođendan.

'Bili smo bolji, ali Rijeka je svoje prilike iskoristila i mi im samo možemo čestitati. Dinamo je sada stavio obje ruke na pehar za prvaka. Ja sada moram pronaći načina kako da dignem momčad prije prve utakmice finala Kupa u Zagrebu, jer je Dinamo u velikom naletu,' rekao je nakon utakmice splitski strateg Ante Miše.