OBRAČUN NA BENZINSKOJ

Sukob BBB-a i Torcide na autocesti

10.05.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Još jedan crni dan među hrvatskim navijačima. Dvije najbrojnije navijačke skupine u našoj zemlji BBB i Torcida sukobili su se u benzinskoj postaji u blizini Zadra

Mržnji između BBB-a i Torcide izgleda nema kraja. Novi sukob dogodio se ove nedjelje u blizini Zadra. Kako pišu Sportske Novosti, na benzinskoj pumpi u Nadinu, dogodio se oko 13.45 veliki fizički obračun navijača Dinama i Hajduka. Navijači splitskog prvoligaša u desetak kombija kojima su putovali prema Rijeci, zaustavili su se na benzinskoj pumpi i potom su s druge strane uočili navijače Dinama koji su išli u Šibenik.

Torcida je preskočila ogradu autoputa i ne mareći za promet koji se odvijao u tom trenutku sjurili su se na benzinsku postaju s druge strane autoceste krenuvši u fizički obračun s manjom skupinom navijača Dinama. Pritom su torcidaši riskirali vlastite živote na autocesti, jer začuđeni vozači nisu imali vremena snaći se u toj potpuno neobičnoj strci.

Letjele su stolice, prema Zagrepčanima su torcidaši bacali kamenje i sve što im je došlo pod ruku. Izgred je potrajao nekoliko minuta dok policija nije upotrebom sile otjerala torcidaše na njihovu stranu autoceste. U sukobu je sudjelovalo 70-ak pripadnika navijačke skupine Torcida te 20-ak BBB-a. Policija je na kraju uhitila 20 osoba, a ozlijeđenih nije bilo. Materijalna šteta počinjena je na jednom kombiju te su razbijena i neka stakla na benzinskoj pumpi. Iz PU Zadarske su demantirali da je policija pucala u zrak kako bi smirila sukob.

Nakon toga, do drugog sukoba između dviju navijačkih skupina došlo je oko 14,20 sati na odmorištu iznad Masleničkog mosta također na autocesti A1.

Treći sukob dogodio se oko 15.30 sati također na autocesti na izlazu za Benkovac. U ovom posljednjem slučaju pripadnici navijačke skupine BBB napali su pripadnike navijačke skupine Torcide.