LIJEVA NOGA

Dinamo dovodi mladog veznjaka iz Praga

07.05.2009 u 12:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvak, zagrebački Dinamo već radi na nadogradnji momčadi za iduću sezonu. Procurila je informacija da je prvi izbor maksimirske uprave Martin Zeman, 20-godišnji vezni igrač praške Sparte

Nakon kupnje Miroslava Slepičke, u Dinamu su odlučili povećati češku koloniju. Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, braći Mamić ponuđene su usluge mladog češkog reprezentativca Martina Zemana, igrača Sparte.

Zoran Mamić pogledao je mladog Čeha uživo, ostao zadovoljan njegovim mogućnostima i krenuo u pregovore. Riječ je o ljevonogom veznom igraču, profilu kakav nedostaje Jurčićevu sastavu. Pregovori će se voditi s agencijom Nehoda Sport, koja se brine i za Zemanove sunarodnjake iz Juventusa, Grygeru i Nedveda.

Ugovor sa Spartom istječe mu u ljeto 2010, a procijenjen je na 700.000 eura. Lani tijekom dvoboja s Dinamom bio je ozlijeđen, no bek Sparte Manuel Pamić kaže da je riječ o izvrsnu igraču u kojega vrijedi investirati. Član je češke U19 reprezentacije, a za sve selekcije upisao je 39 nastupa.