PRVA HNL - 28. KOLO

Hajduk u Zadru s mislima na Varaždin

26.04.2009 u 11:00

Bionic
Reading

U nedjelju se igraju utakmice 28. kola T-Com Prve HNL. Dinamo gostuje u Varaždinu, Zadar je domaćin Hajduku, a uzbudljivo će biti i na Kantridi, kamo dolazi Slaven Belupo

Zadar – Hajduk (16.30)

U Stanovima se igra dvoboj u kojem je i jednoj i drugoj strani bod premalo. Zadar se bori za ostanak, a Hajduk za prvo mjesto. Iako mnogi govore da se 'bili' u Zadru osjećaju kao domaćini zbog velike podrške iz gledališta, statistika im nije previše naklonjena. Hajduk tu pobjeđuje u prosjeku tek svaku drugu utakmicu. I posljednji njihov sraz u domu zadarskih nogometaša završio je slavljem Zebićevih izabranika 1:0. Kod domaćina su pod suspenzijom Župan i Bećiri, dok Miše zbog istog razloga ne može računati na standardne Vejića i Skoku.

Rijeka – Slaven B. (16.30)

Rijeka je u pozitivnom nizu, a posebno je impresivna u vlastitom dvorištu. U HNL-u su nanizali osam domaćih pobjeda zaredom, a s devetom bi prestigli goste iz Koprivnice i zasjeli na treću poziciju, vrijednu Europe. Slaven Belupo je posljednjih sezona postao konstantna snaga hrvatskog nogometa, ali u Rijeci nikada nije dobro prolazio. U 16 utakmica na Kantridi upisao je deset poraza i samo dvije pobjede. Zadnja je stigla 2002. Osim toga, strateg Koprivničana Mile Petković zbog kartona ne može računati na prvotimce Kaju Rogulja i Srebrenka Posaveca.

Šibenik – Zagreb (16.30)

Šibenčani polako gube dah u trci za Europom. U zadnja tri kola uzeli su samo dva boda, a bez ozlijeđenog golgetera Zeca to nije ista momčad. Moraju se vratiti u pobjednički kolosijek, ali to neće biti nimalo lako protiv solidnog Zagreba koji se napunio samopouzdanjem nakon što je u srijedu isprašio Vinkovčane. Gosti su se i posljednja tri puta sa Šubićevca vratili neporaženi, a i ključni aduti su im spremni.

Croatia S. – Osijek (16.30)

Sesvećane su mnogi već prekrižili i u slučaju da ne bude proširenja lige od sezone 2009/2010, opet će biti u drugoligaškom društvu. Njihov posljednji vlak je utakmica s Osijekom, pri čemu su tri boda jedina opcija za domaćina. Gosti su u laganom padu forme, no i u takvom stanju u Kranjčevićevu stižu kao favoriti. Njihova dva ovosezonska sraza završila su neodlučeno 1:1 te pobjedom Osijeka od 4:2. Croatia se nada trećoj sreći.

Inter – Cibalia (16.30)

Ovo je derbi klubova iz donjeg dijela ljestvice. Cibalia je zadnji put slavila u Zaprešiću (2:1), ali to im je bio i jedini put da su se osladili s tri boda. Prije toga su kod Intera imali osam poraza i četiri remija. Za razliku od domaćina koji na terenu izgleda solidno, gosti su u velikoj krizi, a tome su pridonijele ozljede koje su dodatno oslabile kadar Stanka Mršića. Bod bi Cibaliju zadovoljio, ali ne i Inter, koji bi pobjedom napravio veliki korak prema ostanku i bodovno se izjednačio s nedjeljnim suparnikom.

Varteks – Dinamo (20.15)

Nekoliko dana prije utakmice Varteks je dobio najveće pojačanje. Miljenku Mumleku, kapetanu Varaždinaca, smanjena je kazna zbog crvenog kartona i veznjak 'krojača' predvodit će domaćine. Dinamo je kvalitetniji, bori se za naslov, a i statistika ide u korist gostiju. U Varaždinu je maksimirska momčad u 26 utakmica 14 puta stigla do pobjeda, a samo sedam puta je bačena na koljena. Zanimljiv je podatak i da ove dvije momčadi u baroknom gradu nikada nisu odigrale utakmicu bez pogodaka, a njihov dvoboj ove sezone završio je slavljem hrvatskog prvaka 1:0. Dinamo ne briljira i ako ponovi igru kao protiv Zadra ili Intera, neće mu biti lako uzeti sve i ostati na čelu prvoligaške karavane.