PIJANI I ....

Dva Torcidaša napala bus pun Funcuta

20.04.2009 u 16:26

Bionic
Reading

Policija je podigla optužni prijedlog zbog navijačkog nasilja protiv 22-godišnjaka iz Splita i 21-godišnjaka iz Šolte koji su jučer oko 23 sata na benzinskoj crpki na autocesti A1 verbalno i fizički napali navijače i autobus navijačke skupine Funcuta, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava

Funcuti iz Šibenika zatekli su se na toj benzinskoj crpki na proputovanju iz Varaždina, gdje su bili na nogometnoj utakmici Varaždin-Šibenik.

Provedenom prekršajnom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je pijani 22-godišnjak iz Splita na odmorištu benzinske crpke u blizini Jasenica verbalno napao 40-godišnjaka iz Šibenika, a 21-godišnjak iz Šolte, koji je također bio pijan, prema autobusu u kojem su bili Funcuti bacio je dvije prazne pivske staklene boce.

Šibenska policija dobila je dojavu o tom izgredu od Operativno-komunikacijskog centra zadarske Policijske uprave, koji ju je izvijestio da je nekoliko osoba pripadnika Torcide napalo pripadnike Funcuta te da su se udaljili u osobnom automobilu.

Odmah nakon dojave policajci iz Vodica zaustavili su automobil na čvoru autoceste A1 u Pirovcu s tri osobe iz Splita i Šolte.

U priopćenju se dodaje da je šibensko-kninska Policijska uprava noćas uspješno spriječila mogući sukob torcidaša i funcuta.

U ciljanom obilasku šibenskoga gradskog predjela Šubićevca zatečena su dva kombija splitskih registarskih oznaka s pripadnicima Torcide za koje je utvrđeno da su namjeravali napasti pripadnike Funcuta, zaključuje se u priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave.