ZA I PROTIV MAMIĆA

Raskol na Dinamovom sjeveru

11.04.2009 u 19:29

Bionic
Reading

Osim po teško izborenoj pobjedi, utakmica između Dinama i Intera ostat će upamćena i po raskolu među BBB-ima zbog izvršnog dopredsjednika hrvatskog prvaka Zdravka Mamića

Na svu sreću, protiv zaprešićkog Intera maksimirski stadion pohodilo je oko pet tisuća gledatelja, od čega tisuću na sjevernoj tribini standardnom okupljalištu BBB-a.

Prvi put, puk na sjeveru bio je razdvojen. Nakon smjene na čelu Udruge Dinamovih navijača, najavljen je 'raskol' na sjevernoj tribini. Najave nisu bile pucanj u prazno, prvi put nakon dugo godina, na sjeveru se pjevalo više pjesama u isto vrijeme. Prije susreta sve je izgledalo uobičajeno, na sredini tribine okupio se kontingent od nekoliko stotina BBB-a i pod ritmom bubnjeva zagrijavao se za susret.

No minutu prije sučeva zvižduka, zajednički je na tribinu ušla grupa od stotinjak mlađih navijača i uz povike usmjerene protiv Zdravka Mamića zauzela istočni dio sjevera. Među BBB-ima dugo vlada slogan 'Svi kao jedan', no on je čini postao mrtvo slovo na papiru.

Dok je grupa iz sredine navijala po ustaljenoj špranci, 'istočni blok' koncentrirao se na vrijeđanje Zdravka Mamića, iako su dramatika utakmice i euforična proslava pobjedničkog gola rastavljene frakcije povremeno i ujedinile u navijanju.

Razlog za ovakav rasplet je smjena u Upravi Udruge iz Draškovićeve ulice, na čije je čelo garnitura koja se protivi vrijeđanju klupskog izvršnog dopredsjednika. Iako su njihovi oponenti prilikom dolaska na tribinu bili malobrojniji, do kraja susreta omjer se okrenuo u njihovu korist. Srećom, pokušaja fizičkog kontakta ni među grupama nije bilo, samo neka tako i ostane.