DINAMO I HAJDUK ČEKAJU

HTV daje priliku lokalnim derbijima

08.04.2009 u 15:57

Bionic
Reading

Emisija 'Volim nogomet' u svakome kolu jedan dvoboj izdvaja kao derbi i na njega se stavlja naglasak, uz prijenos u elitnom terminu. Uz jednu iznimku, ti su slučajevi bili rezervirani isključivo za susrete Dinama ili Hajduka, no praksa se naglo mijenja

U dosadašnja 24 kola dva najpopularnija kluba zaobiđena su samo u jednom slučaju, i to 31. kolovoza kada su se u derbiju šestog kola na Kantridi susreli Rijeka i Slaven Belupo. Osim derbija na Maksimiru i na Poljudu, Dinamo je dobio 12 termina, dok se Hajduk za sada zaustavio na brojci devet.

No seriji je došao kraj. Iako, prema istraživanjima, svako pojavljivanje momčadi Dinama ili Hajduka privlači milijunski auditorij, državna televizija u iduća dva kola priliku će dati i ostalima.

U pitanju su dva lokalna derbija. U 25. kolu tako će na Veliku subotu u 20.15  ići prijenos iz Šibenika gdje gostuje Zadar. Domaćin je u grčevitoj borbi za Kup Uefa, dok su Zadrani uspjeli nadoknaditi golem zaostatak iz prve trećine natjecanja i imaju realne izglede za ostanak. Naravno, ako nastave u zadanom ritmu. Dinamo toga dana dočekuje Inter, a Hajduk Cibaliju.

Tjedan dana kasnije, fokus se seli u Slavoniju. Dinamo gostuje u Zaprešiću, a Hajduk kod Croatije iz Sesveta, no u večernjem terminu igrat će Cibalia i Osijek. Slavonci su bolji tretman vjerojatno zaslužili i serijom iznenađenja protiv velikih, zbog kojih ova dva kluba zadnjih mjesec dana kroje vrh ljestvice.

Ipak, u tijeku je prvi izravan ogled za titulu prvaka između Dinama i Hajduka nakon pet godina i za očekivati je da će se nakon 26. kola fokus ponovno vratiti na protagoniste te borbe.