OTKAZI LEGENDAMA DINAMA

U Maksimiru najavljene hitne mjere štednje

30.03.2009 u 21:23

Bionic
Reading

U Maksimirskoj 128 održana je sjednica izvršnog odbora Dinama, a zaključke sa sastanka čelnih ljudi aktualnog hrvatskog prvaka klub je objavio na službenoj internetskoj stranici

Na zasjedanju izvršnog odbora kluba Dinamo donesen je zaključak da je trenutna gospodarska i financijska situacija zbog recesije u cijelom društvu vrlo teška i zabrinjavajuća, te je upravi naloženo da donese hitne mjere štednje radi smanjenja troškova na svim razinama.

Ujedno izvršni odbor zahtijeva da se motivacija i efikasnost rada podignu na najvišu moguću razinu.
Naglašava se da je situacija prilično dramatična bez obzira na činjenicu da je NK Dinamo jedan od rijetkih klubova na svijetu koji očekuje naplatu već realiziranih transfera.

Dakle, klub ne ide u recesijske mjere iz razloga što na dnevnoj razini ima probleme, već kao odgovoran sportski subjekt razmišlja o svojoj uspješnoj sportskoj budućnosti.

Od ponedjeljka, 30. ožujka, NK Dinamo ulazi u kontinuirani proces koji formalno počinje s ovom odlukom izvršnog odbora, a nastavlja se radom uprave na dnevnoj osnove koji za cilj ima provesti konkretne mjere', stoji u tekstu na stranici nk-dinamo.hr.

Inače, u tekstu se ne navodi o kakvim se hitnim mjerama radi, no o njima se već pisalo. Igrači bi trebali pristati na 'rezanje' ugovora. Također, Dinamo će gledati da se smanje svi mogući troškovi kad je u pitanju funkcioniranje kompletnog kluba, ali će se strogo paziti da se ne bi narušilo funkcioniranje pogona u svim segmentima. Pretpostavlja se da će 'modri' profesionalci ubuduće izbjegavati odlaske na utakmice dan prije, skupe hotele i karantene. Takve povlastice koristit će se samo u iznimnom situacijama', pišu Sportske novosti.

Kako piše isti dnevnik prve žrtve bit će Dinamove legende zaposlene u klubu koje će dobiti otkaz. To su skaut Dinama Džemal Mustedanagić, zatim skaut Omladinske škole Krešimir Ganjto, savjetnik u istom sektoru Kransodar Rora te još jedan zaposlenik u omladinskom pogonu Zdenko Kobeščak koji je bio zadužen za invidualni rad.